Ειδήσεις

Επίσκεψη στις Πατέλες και συνάντηση με συμβούλους

Η αυξανόμενη ανεργία, η δυστυχία και η κοινωνική εξαθλίωση εκατοντάδων ανθρώπων στις Πατέλες και η κραυγαλέα απούσια της δημοτικής αρχής για την προσφορά βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν μεταβληθεί σε πρόσφυγες μέσα στην συνοικία τους ήταν αυτά που  διεμήνυσαν απελπισμένοι και μαζί οργισμένοι κάτοικοι των Πατελλών, στον επικεφαλής τη Δημοτικής παράταξης "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες", Ηλία Λυγερό και αντιπροσωπεία της παράταξης που τους επισκέφθηκε χθες και συζήτησε μαζί τους.  

 Οι κάτοικοι των Πατελών τόνισαν την κοινωνική εγκατάλειψη που βιώνουν την πλήρη υποβάθμιση της καθημερινότητάς τους, τα οξυμμένα προβλήματα υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν , χωρίς να υπάρχει καμία στήριξη του Δήμου Ηρακλείου.  Ταυτόχρονα τα ναρκωτικά θερίζουν τη νεολαία που βρίσκεται σε πολλαπλό κοινωνικό αδιέξοδο. Ο κ. Λυγερός ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα  Δημοτικής Κοινωνικής πρόνοιας για όλους τους σκληρά δοκιμαζόμενους πολίτες του Ηρακλείου, σύμφωνα με το οποίο, κανείς πολίτης του Δήμου δεν θα πεινά, δεν θα είναι άστεγος, δεν θα του λείπουν οι συνταγογραφήσεις , τα απαραίτητα φάρμακα καθώς και η πρέπουσα περίθαλψη και στοργή μιας ζωής με αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο κ. Λυγερός ανέφερε πως το εν λόγω πρόγραμμα το έχουν δημιουργήσει ειδικοί επιστήμονες , είναι κοστολογημένο, θα λειτουργεί ως κοινωνική ασπίδα των δοκιμαζόμενων οικονομικά συμπολιτών μας ,ενώ συγχρόνως στρατηγική προτεραιότητα της παράταξης <ενεργοί πολίτες="">>, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας των πολιτών σε σχέση με τα τεχνικά έργα. Μάλιστα είπε πως οι συνεχείς αυτοκτονίες Ηρακλειωτών πολιτών αντί να έχουν συγκλονίσει τον κ. Κουράκη, να έχει στρέψει την προσοχή του στο φοβερό αυτό φαινόμενο των μαζικών αυτοχειριών, ασυγκίνητος και ανάλγητος συνεχίζει την μνημονιακή, τεχνοκρατική πορεία της νεοφιλελεύθερης αγοράς που <σκοτώνει>>, την ελπίδα αλλά και την ίδια την ζωή.

Στο θέμα της νεολαίας ο κ. Λυγερός , ανέλυσε το πρόγραμμα των "Ενεργών Πολιτών", το οποίο με άξονα τον Πολιτισμό και την συμμετοχή των νέων σε αυτόν, θα τους ανοίξει το παράθυρο της δημιουργίας , της επικοινωνίας και της κοινωνικής συνεύρεσης, ώστε να μην περιθωριοποιηθούν στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε. Τέλος πραγματοποιήθηκε αναλυτική συζήτηση για την υποβάθμιση των Πατελλών, όπου ο κ. Λυγερός τους ανέπτυξε το πρόγραμμά του για την περιοχή

Συνάντηση υποψηφίων δημοτικών & διαμερισματικών συμβούλων.

Στην κατάμεστη αίθουσα της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΑΚ μέσα σε μια ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και αυτοπεποίθησης, πραγματοποιήθηκε σήμερα , συνάντηση των υποψηφίων δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων της δημοτικής κίνησης "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες".

Στη συγκέντρωση, ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Ηλίας Λυγερός, αφού ανέλυσε την σημερινή κατάσταση, τόσο γενικά όσο και ειδικά στο Ηράκλειο, αναφέρθηκε στις προγραμματικές δεσμεύσεις της παράταξης και στα επόμενα βήματα που θα φέρουν τους Ενεργούς Πολίτες ακόμα πιο κοντά  στο τελικό απότέλεσμα, που δεν μπορεί να είναι άλλο παρά μόνο η Νίκη.

Από την πλευρά τους οι υποψήφιοι επισήμαναν με αποφασιστικότητα ότι ο αγώνας που θα δώσουν με όλες τις δυνάμεις τους, θα στεφθεί με επιτυχία για να αλλάξει επιτέλους σελίδα ο δήμος, για να ανατρέψουμε τις πολιτικές που παροπλίζουν και εξαθλιώνουν τους ανθρώπους, για να μην υπάρξει κανείς συμπολίτης μας μόνος του στην κρίση, για να πάρει τέλος το Ηράκλειο τη θέση που πραγματικά του ανήκει.

Προσβάλλει την ιστορική μνήμη ο κ. Κουράκης

Ο κατήφορος του δημάρχου Γιάννη Κουράκη δεν έχει τέλος. Μπροστά στην επερχόμενη αποδοκιμασία των πολιτών του Ηρακλείου μετέρχεται θεμιτά και αθέμιτα μέσα για την προβολή του. Η σημερινή προεκλογική φιέστα και η φωτογράφηση του ίδιου και των μελών του συνδυασμού του στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού αποτελεί μέγιστη καπήλευση και προσβολή της ιστορικής μνήμης του τόπου μας.

Η ενέργεια αυτή δείχνει με τον πιο εμφανή τρόπο την χρησιμότητα που έχουν για τον δήμαρχο τα μνημεία της πόλης και τη χρήση που επιφυλάσσει για τον πολιτισμό της Κρήτης.

Μετά τη διάθεση του χώρου της Πύλης Παντοκράτορα για δείπνα χλιδής ο κ. Κουράκης προσβάλλει τους Ηρακλειώτες και όλους τους Κρητικούς τολμώντας μάλιστα να κάνει άστοχες συγκρίσεις της «εξωστρέφειας που διέκρινε τον Μινωικό Πολιτισμό» με τα έργα και ημέρες του ίδιου και της διοίκησής του.

Αντί άλλης απάντησης τον αποδίδουμε στην κρίση των δημοτών.

Αναρωτιόμαστε ευλόγως αν η αρμόδια Εφορεία, ήταν σε γνώση και αν έδωσε τη συγκατάθεσή της για τη συγκεκριμένη προεκλογική φιέστα και φωτογράφηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια