default-image

Περιοδεία στον τόπο καταγωγής από τον Γ. Ματαλλιωτάκη

Κρήτη
Περιοδεία στον τόπο καταγωγής από τον Γ. Ματαλλιωτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι πολίτες το Σάββατο στις Μοίρες τον συντοπίτη τους υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Ματαλλιωτάκη με τον συνδυασμό του κ. Τσόκα, ο οποίος επισκέφτηκε το παζάρι, τα καταστήματα και συνομίλησε με τον κόσμο.

Τα θέματα που τέθηκαν στον υποψήφιο από τους Μεσαρίτες με αφορμή και τη διεξαγωγή της λαϊκής του Σαββάτου αφορούσαν τον αγροτικό πληθυσμό και το μέλλον των νέων της περιοχής. Ο κ. Ματαλλιωτάκης αναφέρθηκε στα αγροτικά προϊόντα τονίζοντας ότι θα πρέπει να βρουν τη θέση που τους αξίζει στις αγορές, τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να στηριχθεί και να ενισχυθεί ο αγροτικός πληθυσμός ώστε να αποκτήσει τεχνογνωσία αλλά και εφόδια που θα του επιτρέψουν να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νότου προκειμένου να παράγει ανταγωνιστικά και ποιοτικά προϊόντα. Όσον αφορά στη διακίνηση των προϊόντων επεσήμανε ότι θα πρέπει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να φθάνουν στον προορισμό τους κάνοντας λόγο για το πλοίο ασφαλείας.

Εξαιτίας της ιδιότητας του υποψηφίου, ως διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, οι πολίτες στις συζητήσεις που είχαν μαζί του αναφέρθηκαν σε θέματα Υγείας και στο έλλειμμα που αυτή παρουσιάζει στην περιοχή της Μεσαράς. Ο κ.Ματαλλιωτάκης τόνισε ότι οι δομές της Υγείας θα πρέπει να ενισχυθούν στην περιοχή επισημαίνοντας ότι σε μια περιοχή που διαθέτει πληθυσμό που ξεπερνά τις 70.000 θα πρέπει οι υπηρεσίες υγείας να είναι γρήγορες, αξιόπιστες και για όλους τους πολίτες.

Γενικότερα όπως τόνισε ο κ.Ματαλλιωτάκης ο Νότος της Κρήτης θα πρέπει να αναπτυχθεί με γνώμονα τον άνθρωπο και κατέληξε λέγοντας ότι από τους βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης θα πρέπει να είναι οι υποδομές με την ολοκλήρωση του δρόμου "Ηράκλειο-Μεσαρά" και την αξιοποίηση του αεροδρομίου Τυμπακίου, η προώθηση των αγροτικών προϊόντων και η ενίσχυση του αγροτικού πληθυσμού, η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και η ενίσχυση απασχόλησης των νέων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News