default-image

Δεν θα επιτρέψουν ανοιχτά σχολεία στις διακοπές του Πάσχα

Κρήτη
Δεν θα επιτρέψουν ανοιχτά σχολεία στις διακοπές του Πάσχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με στόχο να ακυρώσουν με κάθε τρόπο στην πράξη την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για την αναπλήρωση των μαθημάτων στην διάρκεια των διακοπών του Πάσχα , ΕΛΜΕ Ηρακλείου,  Ομοσπονδία Γονέων Νομού Ηρακλείου και Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου  και μαθητές προχωρούν σε έκτακτη  συνέλευση την Μεγάλη Τρίτη και ώρα 7 το απόγευμα στο Καπετανάκειο.

Στην σκληρή ανακοίνωση τους υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να τιμωρήσει τους μαθητές που αμφισβητούν την πολιτική της αλλά και τους καθηγητές ,και καλούν σε μαζικές κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Η απόφαση πάντως της κυβέρνησης αφορά στην αναπλήρωση των μαθημάτων που χάθηκαν τους προηγούμενους μήνες στη διάρκεια καταλήψεων από τους μαθητές στα σχολεία τους.

Πιο συγκεκριμένα αφορά στους μαθητές των σχολείων που έχασαν εως 3 ημέρες μαθημάτων λόγω των καταλήψεων τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Όσοι έχασαν παραπάνω από 3 ημέρες μαθημάτων θα τις αναπληρώσουν τον Μάιο, μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Από τα 500 αυτά σχολεία που θα ανοίξουν νωρίτερα ενδεικτικά αναφέρεται πως τα 104 είναι στην Αττική, 112 στη Θεσσαλία, 33 στην Πελοπόννησο και 10 σχολεία στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ενώ και στην Κρήτη τα σχολεία είναι αρκετά, αφού μόνο στο Ηράκλειο αγγίζουν τα 42 ,στα Χανιά τα 13 ,στο Ρέθυμνο τα 4 και στο Λασίθι τα 12.

Στην ανακοίνωση τους κυρίως τα μέλη της ένωσης γονέων μαθητών του Δήμου Ηρακλείου αναφέρουν χαρακτηριστικά:

Η υποκρισία της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό. Με πρόσφατη εγκύκλιό της επιβάλλει μαθήματα στις διακοπές του Πάσχα στα σχολεία όπου έγινε κατάληψη.

Μέσω της λεγόμενης αναπλήρωσης μαθημάτων, η κυβέρνηση θέλει να τιμωρήσει τους μαθητές που αμφισβητούν την πολιτική της στο σχολείο και το "μέλλον" που επιφυλάσσει το σύστημα γι' αυτά. Ταυτόχρονα θέλει να τιμωρήσει και τους εκπαιδευτικούς που δεν ανέδειξαν όλες εκείνες τις "καινοτόμες δραστηριότητες" που προβλέπει το "νέο σχολείο" ώστε να αποτρέψουν ή να ποινικοποιήσουν τους μαθητικούς αγώνες.

Ένα είναι σίγουρο: Δεν τους καίγεται καρφί για τις χαμένες διδακτικές ώρες, για τα μαθήματα που δεν έγιναν κατά τις ημέρες των μαθητικών καταλήψεων. Έτσι κι αλλιώς εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι χαμένες διδακτικές ώρες από την αρχή της χρονιά ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, από την αντιεκπαιδευτική, ταξική πολιτική της κυβέρνησης που διορίζει εκπαιδευτικούς ακόμα και μέχρι το Φλεβάρη!!! Ακόμα και τώρα υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, η Ομοσπονδία Γονέων Νομού Ηρακλείου και η Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου καλούν άμεσα την κυβέρνηση να αποσύρει την απαράδεκτη εγκύκλιο για τη λεγόμενη αναπλήρωση των διδακτικών ωρών.

Καλούν παράλληλα,  εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές να οργανώσουν κινητοποιήσεις, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας κ.ά. ενάντια στην αντιεκπαιδευτική, αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης που εκφράζεται και με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο.

Πρέπει στην πράξη να ακυρώσουμε την εγκύκλιο!

Γι' αυτό, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, η Ομοσπονδία Γονέων Νομού Ηρακλείου, η Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου και το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του 1ου ΓΕΛ Ηρακλείου,καλούν συλλόγους διδασκόντων, συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, Μαθητικά συμβούλια Γυμνασίων, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Καλλιτεχνικό - Μουσικό σχολείο σε συνάντηση,την Τρίτη 15 Απρίλη 2014 και ώρα 7 μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Καπετανάκειο."

της Βάλιας Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News