default-image

Οριστικό "διαζύγιο" Γ. Νικολούδη-Στ. Αρναουτάκη

Κρήτη
Οριστικό "διαζύγιο" Γ. Νικολούδη-Στ. Αρναουτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριγμοί στην παράταξη του Σταύρου Αρναουτάκη μετά την αποχώρηση του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου στο Ρέθυμνο Γιάννη Νικολούδη. Ο κ. Νικολούδης εξηγεί τους λόγους του "διαζυγίου" ενώ κριτική στον Σταύρο Αρναουτάκη κάνει και ο Σεραφείμ Τσόκας.

Σε ανακοίνωσή του ο Ν. Νικολούδης αναφέρει:

«Αγαπητοί Ρεθεμνιώτες,

Με αφορμή την πρόσφατη αποχώρηση και ανεξαρτητοποίησή μου, μέχρι το τέλος της θητείας μας (31-8-2014), από την παράταξη "Κρήτη Πρώτη Δύναμη" του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, επιθυμώ να γνωρίσω στους Ρεθεμνιώτες αλλά και στην υπόλοιπη Περιφέρεια της Κρήτης τούς λόγους αυτής της πολιτικής πράξης μου.

1. Δεν ανταποκρίθηκε η Περιφερειακή Αρχή στις ανάγκες, υποχρεώσεις και προεκλογικές υποσχέσεις της για το νομό, αλλά και την Κρήτη συνολικά, όπως:

-Δεν έγινε ουδεμία παρέμβαση στον Β.Ο.Α.Κ, που είναι το σημαντικότερο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης και ιδιαίτερα αναγκαίο για το νομό μας.

-Απεντάχθηκε το τμήμα Β.Ο.Α.Κ "Γεροπόταμος-Εξάνδης", έργο στο ΕΣΠΑ ενταγμένο με 70 περίπου εκατ. ευρώ, αναιτιολόγητα και χωρίς αντίδραση, για να ενταχθεί και να χρεωθεί στο επόμενο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα (ΣΕΣ).

-Δε χρηματοδοτήθηκαν και δεν εντάχθηκαν σε κανένα πρόγραμμα οι 3 μελέτες του Αμαριώτικου δρόμου, οι οποίες είναι ώριμες από το 2010.

-Δεν έγινε καμία αξιοποίηση του νερού του φράγματος των Ποταμών 4 χρόνια τώρα και ούτε υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για να γίνει άμεσα.

-Δεν έγινε καμιά ουσιαστική προσπάθεια για να προχωρήσει η αξιοποίηση των νερών του "Πλατύ" Ποταμού που έχει ξεκινήσει προ 6ετίας.

-Δεν έγινε καμιά ουσιαστική προσπάθεια εύρεσης κατάλληλου χώρου για τη διαχείριση των απορριμμάτων του νομού, γνωρίζοντας όλοι μας ότι η διάρκεια ζωής του ΧΥΤΑ Αμαρίου είναι συγκεκριμένη και περιορισμένη.

-Δε λύθηκε θετικά κανένα από τα μεγάλα ζητήματα του νομού, αντίθετα όλα πήγαν πίσω, όπως Νοσοκομείο, Πανεπιστήμιο, Σχολή Αστυφυλάκων κ.λπ.

2. Δε βοήθησε ουσιαστικά και ούτε συμπαραστάθηκε η Περιφερειακή Αρχή, αν και το ζήτησα, στη μεγάλη προσπάθεια των Ρεθεμνιωτών για την απόκτηση πλοίου, σε ένα τόσο μεγάλο και κορυφαίο ζήτημα του τόπου μας, που είναι διακαής πόθος όλων των συμπολιτών μας, αν και ήμουν ο επικεφαλής αυτής της προσπάθειας και συγχρόνως αιρετό στέλεχος της Περιφέρειας.  

Αντίθετα η κ. Λιονή μετά την απόκτηση του πλοίου άλλαξε τη συμπεριφορά της απέναντί μου και διαβουλευόταν με τους υπονομευτές της όλης προσπάθειας, αλλά και με τους συκοφάντες προς το πρόσωπό μου.

Δε με κάλεσε ποτέ όπως όφειλε να κάνει, ως πρόεδρο της εταιρείας - ήμουν δε συγχρόνως και περιφερειακός σύμβουλος στον ίδιο συνδυασμό - για να την ενημερώσω. Κυρίως όμως συμπαρατάχθηκε με το δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Μαρινάκη που όλοι γνωρίζουν ότι από την αρχή της προσπάθειας ήταν εχθρός και πολέμιος του πλοίου και την αρνητική στάση που είχε, για την υπόθεση "καράβι στο Ρέθυμνο" και ο ηθικός αυτουργός, μετά τη ζημιά, για το σημερινό αδιέξοδο της εταιρείας.

3. Μετά από όλα αυτά, για λόγους ηθικής τάξεως και πολιτικής αξιοπρέπειας, σεβόμενος τους 5.000 Ρεθεμνιώτες που με τίμησαν με την ψήφο τους το 2010 (2ος στο νομό χωρίς τη στήριξη παραγόντων ή συμφερόντων…), είχα αποφασίσει οριστικά και από καιρό να μην είμαι ξανά υποψήφιος στην ίδια παράταξη με την κ. Λιονή.

Γνώριζα ότι η κ. Λιονή κατήρτιζε το ψηφοδέλτιο και ασκούσε πιέσεις στους άλλους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης, αλλά και σε πολλούς συμπολίτες μας να είναι υποψήφιοι, στην προσπάθειά της για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Η κ. Λιονή βέβαια δεν μπήκε στον κόπο απλά να με ρωτήσει για τις προθέσεις μου. Είχα ενημέρωση για τις πραγματικές προθέσεις της κ. Λιονή στο πρόσωπό μου, έπρεπε όμως να περιμένω μέχρι το τέλος για να μπορώ να αποδείξω αυτές τις ανήθικες συμπεριφορές. Προχθές η κ. Λιονή βγήκε στο ραδιοφωνικό σταθμό 9,80 και είπε ότι έχει κλείσει, από τα 11 άτομα, τα 10 του ψηφοδελτίου. Μένει μία θέση, είπε, ακόμα, αλλά λόγω της ποσόστωσης θα είναι γυναίκα. Είναι λοιπόν ηθικόν και χωρίς κανένα λόγο να μην είμαι επιθυμητός από την κ. Λιονή για υποψήφιος και να είναι απαραίτητη και αναγκαία η παραμονή μου στην παράταξη;

4. Μετά από αυτές τις ανήθικες πρακτικές και απαράδεκτες συμπεριφορές, ήταν πλέον μονόδρομος η ανεξαρτητοποίηση και αποχώρησή μου από την παράταξη του κ. Αρναουτάκη και είναι οριστική και αμετάκλητη, παρά τη συγνώμη του ίδιου, δηλώνοντάς μου ότι "δεν ήξερα και δεν ξέρω τι έχει συμβεί και αιφνιδιάστηκα από την ανεξαρτητοποίησή σου" και ότι "το ψηφοδέλτιο στο Ρέθυμνο δεν έχει κλείσει, αν θέλεις να είσαι υποψήφιος".

Οι Ρεθεμνιώτες πρέπει να ξέρουν το ήθος όλων όσων ασχολούνται με τα κοινά και ότι το ήθος εκτός των άλλων είναι το πρώτο που πρέπει να έχουν.

Θα συνεχίσω να λειτουργώ ως περιφερειακός σύμβουλος μέχρι τα τέλη Αυγούστου που λήγει η θητεία μας, υπηρετώντας μόνο τα συμφέροντα του τόπου και των συμπολιτών μας και όχι τα συμφέροντα των συμφερόντων.

Θα συνεχίσω επίσης όπως πάντα να λέω μόνο την αλήθεια χωρίς συμβιβασμούς και αυτό ίσως είναι το μεγάλο μειονέκτημά μου».

Ανακοίνωση του συνδυασμού "Κρήτη Μπορούμε"

Με αφορμή την αποχώρηση του περιφερειακού συμβούλου Π.Ε. Ρεθύμνου κ. Γιάννη Νικολούδη από το συνδυασμό του κ. Αρναουτάκη και τη δήλωσή του, με την οποία γνωστοποιεί τις αιτίες που τον οδήγησαν να λάβει αυτή την απόφαση, ο συνδυασμός "Κρήτη Μπορούμε" εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η δήλωση του κ. Νικολούδη, με την οποία κάνει γνωστούς τους λόγους της αποχώρησής του από το συνδυασμό του κ. Αρναουτάκη, έρχεται να επιβεβαιώσει όλα αυτά τα οποία από την πρώτη στιγμή έχει επισημάνει ο συνδυασμός μας. Η θητεία του κ. Αρναουτάκη αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Η παθητική διαχείριση, η εγκατάλειψη έργων ζωτικής σημασίας για την Κρήτη, όπως ο ΒΟΑΚ, η αναπτυξιακή στασιμότητα και η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού καταλογίζονται - δημόσια πλέον - στον περιφερειάρχη Κρήτης, από στελέχη της δικής του παράταξης και όχι από πολιτικούς του αντιπάλους. Με το τέλος της θητείας της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής, κλείνει ένας κύκλος χαμένων ευκαιριών.

Η Κρήτη στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου γυρίζει σελίδα. Στον τόπο μας δεν αρμόζει ο ρόλος του ουραγού. Η Κρήτη υπάρχει για να πρωτοπορεί. Το οφείλουμε στην ιστορία μας. Το χρωστάμε στα παιδιά μας. Κρήτη… Μπορούμε!».     

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News