default-image

Πορεία για την αναπλήρωση των μαθημάτων

Κρήτη
Πορεία για την αναπλήρωση των μαθημάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πάρει πίσω την απόφαση που προβλέπει την αναπλήρωση των μαθημάτων στις 23, 24 και 25 Απριλίου λόγω των καταλήψεων και που αφορά 42 σχολεία του νομού ζήτησαν χθες απ' τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Απόστολο Κλινάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Της συνάντησης προηγήθηκε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, στην οποία, όπως διαπιστώθηκε, ήταν μεγαλύτερος ο αριθμός των μαθητών σε σχέση με των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν σε αυτή.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ζητούν να αποσυρθεί άμεσα η απόφαση για την αναπλήρωση, να σεβαστούν οι Αρχές τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας και, τέλος, να καταργηθεί η σχετική νομοθεσία που αφαιρεί τη δυνατότητα από το Σύλλογο Διδασκόντων να αποφασίζει για τον προσφορότερο τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων ωρών.

Σύμφωνα με αυτές, οι διακοπές του Πάσχα θα τελειώσουν φέτος νωρίτερα για τους μαθητές που έκαναν καταλήψεις κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους. Συγκεκριμένα θα τελειώσουν την Τρίτη του Πάσχα, αφού η Τετάρτη, η Πέμπτη και η Παρασκευή του Πάσχα έχουν οριστεί ως ημέρες αναπλήρωσης. Όσα σχολεία έκαναν κατάληψη περισσότερες από τρεις ημέρες θα αναπληρώσουν όχι μόνο μέσα στις διακοπές του Πάσχα, αλλά και με παράταση του σχολικού έτους.

Της Μαρίας Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News