default-image

Αναβιώνει το έθιμο με τα "λαζαράκια"

Κρήτη
Αναβιώνει το έθιμο με τα "λαζαράκια"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της 4ης δημοτικής κοινότητας στην περιοχή της Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, με την Ομάδα Ζαχαροπλαστικής προσφέρει σήμερα "λαζαράκια" αναβιώνοντας έτσι το γνωστό έθιμο, ενώ η Ομάδα Εργοθεραπείας θα μοιράσει πασχαλινές κάρτες.

Αναλυτικότερα, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φορτέτσας, την ενορία του Τιμίου Σταυρού, το 21ο Δημοτικό Σχολείο, το 12ο Νηπιαγωγείο και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων τους, πραγματοποιείται εκδήλωση, που έχει πρωταγωνιστές τα παιδιά της περιοχής, στην αίθουσα της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού.

Με θέμα "Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις", μεγάλοι και παιδιά θα αναβιώσουν το παλιό έθιμο, φτιάχνοντας κουλουράκια, τα γνωστά "λαζαράκια", και τραγουδώντας τα κάλαντα του Λαζάρου.

Θα κατασκευάσουν "ροδαρές" και σταυρούς των Βαΐων. Θα βάψουν αβγά με παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με φυτικές βαφές (κρεμμυδόφυλα κ.τ.λ.), θα δημιουργήσουν πασχαλινές κατασκευές και θα παρουσιάσουν τα μοιρολόγια της Παναγίας…

Το έθιμο πάντως με τα "λαζαράκια" αναβιώνει κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, ανήμερα της εορτής του Λαζάρου, και σε άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα και στη Νέα Αλικαρνασσό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News