default-image

Μέσω "εράνου" περιμένουν τη σορό του γιου τους

Κρήτη
Μέσω "εράνου" περιμένουν τη σορό του γιου τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Μετανάστης" και μετά θάνατον είναι ο 32χρονος Αλέξης Μαχμουντάκι, με καταγωγή από τη Συρία, που πλήρωσε με τη ζωή του την αγάπη του για το ψάρεμα. Ο άτυχος άνδρας διέμενε εδώ και χρόνια στα Χανιά, όπου είχε έρθει με το όνειρο να φτιάξει τη ζωή του. Κάτι που πίστευε ότι είχε καταφέρει, έχοντας μάλιστα αναπτύξει και πολλές φιλίες.  

Στα Αντικύθηρα είχε πάει το τελευταίο διάστημα για να βρει δουλειά και, σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόταν σε συνεργείο. Όμως, η μοίρα είχε άλλα σχέδια για εκείνον, αφού, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχασε τη ζωή του ενώ ψάρευε με ψαροντούφεκο στα Αντικύθηρα. Ο άδικος και τόσο απρόσμενος χαμός του έχει βυθίσει στο πένθος τους φίλους του στα Χανιά, οι οποίοι κλήθηκαν να αναλάβουν το δύσκολο έργο ενημέρωσης των γονιών του. Ένας από τους καλούς του φίλους επικοινώνησε με την οικογένεια του Αλέξη, μεταφέροντάς τους τη θλιβερή αυτή είδηση.

Όμως, πρόκειται για οικογένεια προσφύγων στην Ιορδανία, που παρακάλεσαν να μεταφερθεί η σορός του 32χρονου εκεί όπου βρίσκονται ώστε να έχουν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν το παιδί τους για στερνή φορά από κοντά...

Έξοδα μεταφοράς

Το φέρετρο έχει ήδη προσφερθεί δωρεάν. Απομένει να συγκεντρωθούν τα έξοδα της μεταφοράς της σορού, κάτι που μέχρι και χθες Παρασκευή δεν είχε γίνει δυνατό, παρά το γεγονός ότι οι φίλοι του προσπαθούν να συγκεντρώσουν με έρανο τα χρήματα, ζητώντας από όσους γνώριζαν τον 32χρονο να βοηθήσουν οικονομικά όπως μπορούν, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα της μεταφοράς.

Όμως, το ποσό που απαιτείται για τη μεταφορά του είναι πολύ μεγάλο. Έτσι, ο καλύτερός του φίλος στα Χανιά έγραψε σε συγκινητικό μήνυμα, μεταξύ άλλων:

«Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα φιλανθρωπικό έρανο, συγκεντρώνοντας τα χρήματα που χρειάζονται, που είναι ένα αρκετά σημαντικό ποσό, για το λόγο ότι η οικογένειά του επιθυμεί να σταλεί η σορός του παιδιού τους για να το δουν έστω για τελευταία φορά. Όσοι ενδιαφέρονται και θέλουν να μας βοηθήσουν μπορούν να επικοινωνούν στα εξής τηλέφωνα 28210/79.202 ή στα κινητά 6973/780.008 και 6976/614.814. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας».

Αντώνης Νομικός - Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News