default-image

"Με το σπόρο βοηθό αειφορο-δρώ στον κήπο μας το σχολικό"

Κρήτη
"Με το σπόρο βοηθό αειφορο-δρώ στον κήπο μας το σχολικό"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής "Με το σπόρο βοηθό αειφορο-δρώ στον κήπο μας το σχολικό", οι μαθητές όλων των τάξεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού, την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, φύτεψαν στο σχολικό κήπο με "σπόρους και φυτά παραδοσιακών ποικιλιών" που προμηθεύτηκαν με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Οργάνωσης για τη διάσωση των σπόρων "Πελίτι".

Κύριοι στόχοι της Δράσης είναι οι μικροί μαθητές να μπορέσουν να δώσουν απάντηση στα ερωτήματα:

«Αλήθεια, με ποιο τρόπο, στα παλιότερα χρόνια ο παππούς και η γιαγιά, φύτευαν τον κήπο το χωριό; Κι εμείς, πώς μπορούμε να φυτέψουμε ένα σπόρο; Πώς σκαλίζουμε το χώμα; Κάθε πότε θα πρέπει να ποτίσουμε τα φυτά μας; Και με ποιο τρόπο μεγαλώνουν τα φυτά; Τι είναι οι παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών;  Τι είναι η βιολογική καλλιέργεια; Πώς διαλέγει η μαμά λαχανικά για να μαγειρέψει; Εγώ, τελικά, μπορώ να γίνω ένας μικρός αγρότης;

Δηλαδή οι μικροί μαθητές να αναπτύξουν βιωματική σχέση με τη φύση, να καλλιεργούν τα δικά τους φυτά, να αναγνωρίζουν τα είδη τους και να τα χωρίζουν σε κατηγορίες, να παρατηρούν την ανάπτυξη των φυτών, να ευαισθητοποιηθούν για το ρόλο των φυτών στη φύση, να κατανοήσουν την ανάγκη της υγιεινής διατροφής, να μάθουν για τις παραδοσιακές συνταγές, να νιώσουν ικανοποίηση για την ενεργό συμμετοχή τους, να αναπτύξουν πρωτοβουλίες και να γίνουν ενεργοί πολίτες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη βοήθειά τους, τη γεωπόνο κα Χατζηγεωργίου Στέλα, το μέλος της κοινότητας Πελίτη κ. Βαρδάκη Μανόλη, τον γονέα κ. Βογιατζάκη Γιάννη για τη διάθεση των μηχανημάτων καλλιέργειας, την εκπαιδευτικό κα Χατζηδάκη Σοφία για την υλοποίηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος και τους εκπαιδευτικούς κ. Ζεμπίλη Στέλιο, Μαραγκουδάκη Ειρήνη, Καγιαμπάκη Αντωνία και Φουκαράκη Μαρία που συμμετείχαν στη δράση αυτή…».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News