default-image

Μετά..."βαΐων και κλάδων" η Μεγάλη Εβδομάδα στα καταστήματα

Κρήτη
Μετά..."βαΐων και κλάδων" η Μεγάλη Εβδομάδα στα καταστήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά... βαΐων και κλάδων εισέρχεται, από τη Μεγάλη Βδομάδα, σε εορταστική περίοδο η αγορά, οπότε και τίθεται σε εφαρμογή το πασχαλινό ωράριο, με τον εμπορικό κόσμο να ελπίζει σε αύξηση των πωλήσεων.

Για μια όμως ακόμα φορά φωτιές στους κόλπους της αγοράς έρχεται να ανάψει το νομοσχέδιο που επιτρέπει την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές το έτος, με την προσεχή Κυριακή 13 Απριλίου - Κυριακή των Βαΐων - να είναι μια από αυτές, οπότε και τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

Το θέμα έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, με τους κατά τόπους εμπόρους του νησιού να χωρίζονται σε δυο στρατόπεδα: Σε εκείνους που θα επιλέξουν να επωφεληθούν από το μέτρο, κρατώντας ανοικτές τις πόρτες των καταστημάτων τους την Κυριακή και σε εκείνους που, εκφράζοντας την αντίθεσή τους, θα συνεχίσουν να περιφρουρούν την κυριακάτικη αργία για τους ίδιους και τους υπαλλήλους τους.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις την προσεχή Κυριακή. Συγκεκριμένα, απεργία προανήγγειλε για την Κυριακή των Βαΐων η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, που, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, συνεχίζει την αντίδρασή της στην κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, κάνοντας απεργία στις 13 Απριλίου.

ΕΚΗ: "Αποχή από τα καταστήματα με 24ωρη  πανελλαδική απεργία στο Εμπόριο

«Η κυβέρνηση μέσα από το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα, έκανε ακόμα ένα βήμα για την οριστική, πλήρη και χωρίς όρια κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές καταστρέφει το μικρομεσαίο εμπόριο και χιλιάδες θέσεις εργασίας σε όφελος των πολυεθνικών και των μεγάλων αλυσίδων και των mall's!

Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που "δοκίμασαν" τις Κυριακές δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας.

Κάνει τους εργαζόμενους σκλάβους! Καθιερώνει την ελαστική απασχόληση με μισθούς φτώχειας !Διαλύει την οικογενειακή και προσωπική ζωή όλων μας!

Αυτή τη στιγμή, χιλιάδες εργαζόμενοι στο Εμπόριο είναι απλήρωτοι για πάνω από 6 μήνες. Η εκ περιτροπής εργασία των 2-3 ημερών την εβδομάδα έχει γενικευτεί. Οι νέοι που απασχολούνται με 4ωρο δεν παίρνουν πάνω από 250 Ευρώ το μήνα.

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του Εμπορίου σήμερα!

Η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων πρέπει να ανατραπεί.

Το ΕΚΗ καλεί τους εργαζόμενους του Ηρακλείου να στηρίξουν τους συναδέλφους μας στο εμπόριο, με την απουσία τους από τις αγορές την Κυριακή 13 Απρίλη.

Την ίδια στιγμή, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ψήφισε για την Κυριακή 13 Απριλίου (των Βαΐων) να παραμείνουν τα καταστήματα κλειστά, ωστόσο μερίδα εμπόρων της περιοχής φαίνεται να κινούνται αντίθετα, δηλώνοντας ότι θα ανοίξουν τα καταστήματά τους την ημέρα αυτή».

Της Μαρίας Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News