default-image

Σήμα κινδύνου για την δημόσια υγεία στο Λασίθι

Κρήτη
Σήμα κινδύνου για την δημόσια υγεία στο Λασίθι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καζάνι που βράζει είναι ο χώρος της δημόσιας υγείας στην Ιεράπετρα καθώς η έλλειψη προσωπικού στην Παθολογική κλινική αλλά και οι ελλείψεις υλικών στην Ορθοπεδική δημιουργούν τεράστια προβλήματα αλλά και ταλαιπωρία ασθενών σε άλλα νοσοκομεία του Λασιθίου και του Ηρακλείου.

Παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων δεν έχει γίνει το παραμικρό, με αντιπροσωπεία εργαζομένων μαζί με τον Δήμαρχο  να πραγματοποιεί μια ακόμη συνάντηση με τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ, ο οποίος όπως δήλωσε δρομολόγησε λύσεις.

Τραγική χαρακτηρίζουν εργαζόμενοι την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όπου ο μοναδικός γιατρός της Παθολογικής Κλινικής εφημερεύει μόνο πέντε φορές το μήνα, τους τελευταίους 6 μήνες.

Συνέπεια, εκατοντάδες ασθενείς να ταλαιπωρούνται σε άλλα νοσοκομεία εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, με τους εργαζόμενους να ζητούν τη πρόσληψη επικουρικών γιατρών και να προειδοποιούν με δυναμικές αντιδράσεις.

«Αν σκοπεύουν να κλείσουν το νοσοκομείο της Ιεράπετρας, αυτό αποτελεί αιτία πολέμου. Θα χυθεί αίμα», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.

Την ίδια ώρα, όπως υποστηρίζουν εργαζόμενοι έκτακτα και προγραμματισμένα χειρουργεία στην ορθοπεδική κλινική δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν λόγω της έλλειψης υλικών!

Ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ δήλωσε ότι από πλευράς ΔΥΠΕ θα διατεθεί το χρηματικό ποσό των 45.000 ευρώ προκειμένου να ξεπεραστούν οι ελλείψεις υλικών στην Ορθοπεδική ώστε μην μπαίνει «φραγμός» στις αρθροπλαστικές επεμβάσεις ενώ σε ότι αφορά στις ελλείψεις γιατρών στην Παθολογική ο κ. Γρηγοράκης ανέφερε ότι άμεσα θα στελεχωθεί με έναν παθολόγο.

«Το υπουργείο άναψε το πράσινο φως για τη πρόσληψη 4 επικουρικών γιατρών για τις ανάγκες των νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου. Συγκεκριμένα, έναν παθολόγο για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, έναν παιδίατρο για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, έναν χειρουργό για το Νοσοκομείο Σητείας και έναν ακτινολόγο για το νοσοκομείο Νεάπολης», δήλωσε ο κ. Γρηγοράκης.

Παράλληλα ανέφερε ότι θα καταβάλλει προσπάθειες για την ενίσχυση της παθολογικής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας με έναν ακόμη γιατρό.

Σε ότι αφορά τη διαθεσιμότητα 2 οδηγών και 2 νυχτοφυλάκων στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ο κ. Γρηγοράκης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να απολυθούν αφού οι μεν θα ενταχθούν στη δύναμη του ΕΚΑΒ και δε, θα μεταταχθούν ως διοικητικό προσωπικό.

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News