default-image

Παράταση ζωής έως το Πάσχα στην παιδοχειρουργική (Ηχητικό)

Κρήτη
Παράταση ζωής έως το Πάσχα στην παιδοχειρουργική (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράταση ζωής λίγων ημερών στη λειτουργία της παιδοχειρουργικής κλινικής στο πανεπιστημιακό σύμφωνα με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Νίκο Χαριτάκη, στην προσπάθεια του να κατευνάσει τις αντιδράσεις γιατρών, νοσηλευτών, εργαζόμενων και γονέων ασθενών στο άκουσμα ότι η κλινική συγχωνεύεται με την Γενική Χειρουργική.

Όπως είπε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 μέχρι και το Πάσχα η λειτουργία της κλινικής παραμένει αυτόνομη ενώ η ενδεχόμενη μεταφορά της δίπλα στη γενική χειρουργική θα είναι προσωρινή έως ότου τοποθετηθούν οι δύο επιπλέον γιατροί που απαιτούνται.

Υπεραμύνθηκε των κινήσεων της διοίκησης του νοσοκομείου για την τοποθέτησε γιατρών και κατηγόρησε τους εργαζόμενους ότι διασπείρουν το φόβο και τους ιούς προς συναδέλφους τους και γονείς.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαριτάκης είπε ότι μέχρι και το Πάσχα δεν τίθεται θέμα καθώς διασφαλίζεται η λειτουργία της με τους ήδη υπάρχοντες γιατρούς, με το πρόβλημα να εστιάζεται μετά τις 20 του μήνα αν δεν ευοδωθούν οι ενέργειες της διοίκησης για την τοποθέτηση ενός επικουρικού και τη μετάθεση ενός ακόμα γιατρού, ενδεχόμενα από τα Χανιά.

Ανέφερε ότι έγκαιρα ζητήθηκε από το υπουργείο η κάλυψη των αναγκών της κλινικής και κατηγόρησε τους εργαζόμενους ότι σπέρνουν ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να τρομοκρατείται ο κόσμος.

«Δεν πήραμε καμία απόφαση και δεν υπάρχει καμία εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής που να μιλά για το κλείσιμο της κλινικής. Ωστόσο οφείλουμε να σχεδιάσουμε και να προλάβουμε τυχόν προβλήματα προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

»Αν γίνει η πρόσληψη του επικουρικού γιατρού μέχρι το Πάσχα και η μετάθεση ενός ακόμα η λειτουργία της θα συνεχίσει απρόσκοπτα. Αν απαιτηθεί η προσωρινή μεταφορά της δεν πρόκειται οι μικροί ασθενείς να εμπλακούν στους ίδιους θαλάμους με τους ενήλικες και τους υπερήλικες. Άλλωστε η παιδοχειρουργική υπάγεται στη γενική Χειρουργική», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επίσης ο διοικητής του νοσοκομείου είπε δεν υφίσταται ούτε επιστημονικό, ούτε πρακτικό ούτε  νομικό θέμα σε περίπτωση που η κλινική μεταφερθεί και όχι συγχωνευθεί με τη γενική χειρουργική στο πανεπιστημιακό.

της Αγγέλας Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News