default-image

Παίζει με Τσέλσι χωρίς... κόστος ο Κουρτουά

Αθλητισμός
Παίζει με Τσέλσι χωρίς... κόστος ο Κουρτουά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κανένα πρόβλημα συμμετοχής στα παιχνίδια της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Τσέλσι για τα ημιτελικά του Champions League, δεν θα έχει ο Τιμπό Κουρτουά, όπως ξεκαθάρισε η UEFA.

Τις τελευταίες μέρες είχε αναπτυχθεί μια φημολογία, σύμφωνα με την οποία, η Ατλέτικο Μαδρίτης θα έπρεπε να πληρώσει ένα σεβαστό ποσό στην Τσέλσι προκειμένου να αγωνιστεί ο Τιμπό Κουρτουά, σε περίπτωση που οι δύο ομάδες κληρώνονταν στα ημιτελικά του Champions League.

Η κληρωτίδα είχε… κέφια και τελικά οι δύο ομάδες θα μονομαχήσουν για μια θέση στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Λίγο πριν την κλήρωση στη Νιόν της Ελβετίας, η UEFA πήρε επίσημη θέση για το θέμα και ξεκαθαρίζει ότι τα όσα μπορεί να έχουν συμφωνήσει οι δυο ομάδες σε ιδιωτικό επίπεδο, δεν ισχύουν για τις επίσημες διοργανώσεις της ομοσπονδίας.

Αυτό κατ' επέκταση σημαίνει ότι ο Βέλγος τερματοφύλακας, που αγωνίζεται στους «ροχιμπλάνκος» με τη μορφή δανεισμού από τους «μπλε», μπορεί να παίξει κανονικά και με τον… νόμο, χωρίς η ομάδα του να… ξεπαραδιαστεί.

Η ανακοίνωση της UEFA αναφέρει: «Σε απάντηση στις αναφορές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με το θέμα του Τιμπό Κουρτουά, η UEFA θα ήθελε να επαναλάβει τη θέση της.

Η ακεραιότητα των αθλητικών διοργανώσεων αποτελεί θεμελιώδη αρχή για την UEFA. Τόσο το UEFA Champions League, όσο και ο Πειθαρχικός Κανονισμός της UEFA περιέχουν σαφείς διατάξεις που απαγορεύουν αυστηρά σε οποιαδήποτε ομάδα να ασκήσει, ή να επιχειρεί να ασκήσει, οποιαδήποτε επιρροή πάνω στους ποδοσφαιριστές.

Επομένως, η ενδεχόμενη συμφωνία ή ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των συλλόγων που θα μπορούσε να λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο, είναι άκυρο και μη εφαρμόσιμο.

Επιπλέον, οποιαδήποτε προσπάθεια να επιβληθεί μια τέτοια διάταξη θα αποτελούσε σαφή παραβίαση τόσο των κανονισμών του UEFA Champions League, όσο και του Πειθαρχικού Κανονισμού της UEFA και επομένως, θα τιμωρηθεί αναλόγως».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News