default-image

Αναβολή στη δίκη Στρατάκη, χάρη στην Πειραιώς

Κρήτη
Αναβολή στη δίκη Στρατάκη, χάρη στην Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εγγύηση της Τράπεζας Πειραιώς, «εμείς σας διαβεβαιώνουμε ότι εντός των ημερών θα εξοφλήσουμε τα χρέη της ΕΑΣΗ προς το Ελληνικό Δημόσιο μέσω δανεισμού προς την οργάνωση», έπαιξε σπουδαίο ρόλο για την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης των οφειλών της οργάνωσης προς την εφορία, με κατηγορούμενο τον πρόεδρό της Ανδρέα Στρατάκη. Η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 30 Οκτωβρίου και μέχρι τότε, όπως όλα δείχνουν, η εκκρεμότητα αναμένεται να έχει καλυφθεί, οπότε και δε θα υπάρχει αντικείμενο δίκης.

Η αναβολή, συνεπώς, κατέστη δυνατή με την προσκόμιση στοιχείων από την Τράπεζα Πειραιώς για κάλυψη, μέσω δανείου που χορηγεί στην ΕΑΣΗ, των υποχρεώσεων που έχει η τελευταία προς φορείς του Δημοσίου.

Η χθεσινή υπόθεση αφορούσε, συγκεκριμένα, σε οφειλές ύψους 580.000 ευρώ, από μέρους της ΕΑΣΗ προς την εφορία και ήταν μια από τις πολλές που σχετίζονται με εκκρεμότητες της Οργάνωσης προς το Ελληνικό Δημόσιο, οι οποίες, όμως, σύντομα θα πάρουν το δρόμο της τακτοποίησης, καθώς άρχισε η εκταμίευση δανείου ύψους 18,5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς.

Τα χρέη

Μιλώντας στη "Ν. Κρήτη" χθες, ο Ανδρέας Στρατάκης μας είπε ότι τα χρέη συνολικά προς το Δημόσιο ανέρχονται γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, τα περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ είναι προς το ΙΚΑ και τα υπόλοιπα είναι χρέη προς το Τελωνείο και την Εφορία. Από 'κει και πέρα, άλλα 5 εκατομμύρια ευρώ περίπου είναι τα χρέη της ΕΑΣΗ προς συνταξιούχους (για εφάπαξ), απολύσεις εργαζομένων κ.λπ. Και η Τράπεζα Πειραιώς θα χορηγήσει και ένα ποσό 3.500.000 ευρώ, ώστε να αποτελέσει κεφάλαιο κίνησης μετά την εξόφληση όλων των χρεών, που είναι συνολικά 15 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, με τα 18.500.000 ευρώ η οργάνωση θα καταφέρει να βγει "καθαρή" από τα χρέη της και να κάνει και ένα νέο ξεκίνημα στη συνέχεια, απαλλαγμένη από τα προβλήματα του παρελθόντος.

Του Χριστόφορου Παπαδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News