default-image

Συναντήσεις με επίκεντρο την εκπαίδευση στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Συναντήσεις με επίκεντρο την εκπαίδευση στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναντήσεις με επίκεντρο την εκπαίδευση Συνάντηση με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου πραγματοποίησε η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ρεθύμνου με σκοπό τη γνωριμία του νεοσύστατου Δ.Σ με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, καθώς και τη συζήτηση των προβλημάτων που αφορούν στην εκπαίδευση και τις εκπαιδευτικές διαδικασίες.

Τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος είναι τα ακόλουθα:

1 H ελλιπής στελέχωση των νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων που κάθε χρόνο αποτελεί τροχοπέδη στην ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και που δυστυχώς, πολλές φορές, περνούν πολλοί και πολύτιμοι μήνες, ώσπου να αποκατασταθεί.

2 Η συνεχής αύξηση των μαθητών ανά τμήμα (25 μαθητές +10%), με αποτέλεσμα τη δημιουργία δυσλειτουργικών τμημάτων, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

3 Η τράπεζα θεμάτων που ισχύει από το τρέχον έτος και που δημιουργεί πρόσθετο άγχος, όχι μόνο στους μαθητές (διαδικασία πανελληνίων εξετάσεων), αλλά και στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι πιέζονται ασφυκτικά προκειμένου να καλύψουν την απαιτούμενη ύλη, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

4 Το My school (μία ηλεκτρονική πλατφόρμα καταχώρησης όλων των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των οικογενειών τους).

5 Την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με τέτοιο άδικο τρόπο που ουσιαστικά απαξιώνει όχι μόνο την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Το αποτέλεσμα θα είναι η οξεία αντιπαράθεση στο ενδοσχολικό περιβάλλον με τελικούς αποδέκτες τους ίδιους τους μαθητές.

6 Οι υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών με βάση την κείμενη νομοθεσία και οι επιπτώσεις τους στις σχολικές μονάδες.

7 Τα ατομικά δελτία υγείας των μαθητών και η δωρεάν εξέτασή τους για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής σε συνεργασία με την Κοινωνική Μέριμνα, το Νοσοκομείο και τον Ιατρικό Σύλλογο.

8 Κατάργηση της τεχνικής εκπαίδευσης, όπου έβρισκαν διέξοδο μαθητές με έφεση στις τέχνες και στην τεχνολογία.

Η Ένωση Γονέων αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι τα μέλη «θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την εξασφάλιση και διασφάλιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και να γίνουμε συνοδοιπόροι στο δύσκολο και απαιτητικό έργο των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News