default-image

Στη βουλή το κλείσιμο της παιδοχειρουργικής

Κρήτη
Στη βουλή το κλείσιμο της παιδοχειρουργικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. αναφορικά με την επικείμενη παύση λειτουργίας της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. οι διοικήσεις Πα.Γ.Ν.Η. - Βενιζελείου, η 7η Υ.Π.Ε. και το Υπουργείο Υγείας, επικαλούμενοι την έλλειψη γιατρών, αποφάσισαν το κλείσιμο της Παιδοχειρουργικής Κλινικής και τη μεταφορά της σε ένα μόνο θάλαμο της Γενικής Χειρουργικής.

Η εν λόγω κλινική καλύπτει τόσο την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης όσο και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για ασφαλή νοσηλεία και θεραπεία παιδιών και βρεφών.

Λόγω της μεταφοράς της Παιδοχειρουργικής Κλινικής στη Γενική Χειρουργική Κλινική δημιουργούνται τεράστιοι κίνδυνοι, αφενός από τη συνύπαρξη σε κοινό θάλαμο παιδιών και βρεφών και αφετέρου από την ταυτόχρονη νοσηλεία ενηλίκων και παιδιών από το ίδιο προσωπικό.

Επίσης η Γενική Χειρουργική Κλινική βρίσκεται πλησίον της παθολογικής και νεφρολογικής κλινικής όπου νοσηλεύονται σοβαρά περιστατικά αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τον κίνδυνο ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων σε χειρουργημένα παιδιά.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News