default-image

Αναβιώνει το φονικό μεταξύ 17χρονων στο Ροτάσι

Κρήτη
Αναβιώνει το φονικό μεταξύ 17χρονων στο Ροτάσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μνήμες από τη φονική συμπλοκή στο Ροτάσι το Σεπτέμβριο του 2012, που στοίχισε τη ζωή σε ένα 17χρονο νεαρό, ξυπνούν σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης στο Ηράκλειο. Στο σκαμνί κάθεται ο 19χρονος σήμερα κατηγορούμενος που ομολόγησε ότι τη μοιραία εκείνη μέρα μαχαίρωσε - ενώ βρισκόταν σε άμυνα - και σκότωσε το 17χρονο συγχωριανό του. Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 13 ετών και σήμερα εκτίνει την ποινή του στο αναμορφωτήριο του Βόλου.

Ήταν μεσημέρι της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου 2012 όταν δύο οικογένειες από το Ροτάσι συνεπλάκησαν για κτηματικές διαφορές. Τέσσερα άτομα από τη μία οικογένεια και τρία από την άλλη ήρθαν στα χέρια χρησιμοποιώντας μαγκούρες, μαχαίρια και πιστόλι. Το κακό δεν άργησε να γίνει και πάνω στη συμπλοκή ο 17χρονος τότε βασικός κατηγορούμενος μαχαίρωσε και σκότωσε το συνομήλικό του. «Έριξα τη μαχαιριά για να αμυνθώ, γιατί κινδύνευε η ζωή μου», είχε αναφέρει κατηγορούμενος στη δίκη πρώτου βαθμού που είχε γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Υπενθυμίζεται πως, πέρα από το θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου, στο αιματηρό επεισόδιο τραυματίστηκαν ακόμη τρία άτομα.

Για τους ενήλικους οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στο συμβάν που κατέληξε σε μακελειό, η υπόθεση έχει διαχωριστεί. Συγκεκριμένα, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου επρόκειτο να καθίσουν στις 11 του περασμένου Μάρτη τέσσερα άτομα, με τη δίκη τελικά να αναβάλλεται. Πρόκειται για τον 39χρονο θείο του θύματος, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, το 44χρονο πατέρα του ανήλικου τότε δράστη της δολοφονίας, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της συμπλοκής, τον 21χρονο αδελφό του 17χρονου βασικού κατηγορούμενου, ο οποίος διώκεται για συμπλοκή και επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού, καθώς και τον 22χρονο γαμπρό του 17χρονου, ο οποίος κατηγορείται για συμπλοκή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News