default-image

Αύριο η απόφαση για τη "μαφία του χασίς"

Αύριο η απόφαση για τη "μαφία του χασίς"

Στην τελική ευθεία έχει μπει η δίκη της "μαφίας του χασίς" στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Σήμερα η δίκη συνεχίζεται με την πρόταση της εισαγγελέως ενώ μέχρι και αυτήν την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορούμενων.

Η εισαγγελέας σύμφωνα με τις πληροφορίες ζήτησε την απαλλαγή όλων όσοι κατηγορούνται για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και άμεση συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, ενώ πρότεινε την ενοχή για κάποιους εξ αυτών αναφορικά με την κατηγορία της καλλιέργειας ναρκωτικών τόσο στη θέση Νησί στις Ποταμιές όσο και στα Χωνιανά.

Για τους δύο εμπλεκόμενους στην υπόθεση αστυνομικούς πρότεινε την ενοχή τους για την κατοχή φυσιγγίων και στον αρχιφύλακα επιπλέον την ενοχή για κατοχή και προμήθεια μικροποσότητας χασίς , ενοχή η οποία και παραγράφεται.

Σχεδόν για τους μισούς από τους 32 συνολικά κατηγορούμενους πρότεινε την απαλλαγή και αθώωση τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εισαγγελέας έκρινε ελλιπέστατη τη δικογραφία, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους δύο αστυνομικούς που φέρονται να εμπλέκονται.

Η αγόρευση-πρόταση της εισαγγελέως ξεκίνησε στις 9:20 π.μ και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι με ενδιάμεση διακοπή μιας ώρας και πλέον, ενώ όπως έγινε γνωστό θα επαναξεκινήσει αύριο στη 1 το μεσημέρι και αναμένεται πιθανότατα και η απόφαση.

Είχαν προηγηθεί οι απολογίες

Οι απολογίες των κατηγορουμένων είχαν προηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες. Ως ανύπαρκτες αντιμετώπισαν τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες οι οποίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία των δεκάδων χιλιάδων σελίδων με βάση την οποία βρέθηκαν στο εδώλιο οι 32 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν συνοπτικά στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Μόνο οι κατηγορούμενοι οι οποίοι είχαν συλληφθεί επ' αυτοφώρω να μοιράζονται τη σοδειά της φυτεία στο Αστρίτσι αποδέχτηκαν τις ευθύνες για τη συγκεκριμένη μόνο περίπτωση.

Στις ερωτήσεις που δέχτηκαν από τους δικαστές οι κατηγορούμενοι στο σύνολό τους αρνήθηκαν ότι οι δικές τους φωνές είναι που ακούγονται σε επίμαχους διαλόγους.

Ο κτηνοτρόφος επέρριψε ευθύνες στους αστυνομικούς που αξιολόγησαν το περιεχόμενο των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών ως προς τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν για τις κωδικοποιημένες εκφράσεις που φέρονται να χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση της εισαγγελέως στη διάρκεια της απολογίας του 49χρονου αστυνομικού υποδιευθυντή όταν ισχυρίστηκε πως έδινε πληροφορίες στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Απευθυνόμενη προς τον κατηγορούμενο επισήμανε πως με αυτή τη συμπεριφορά του έστελνε τους συναδέλφους του ως πρόβατα επί σφαγή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News