default-image

Τίτλοι τέλους δια συγχωνεύσεως για Παιδοχειρουργική

Κρήτη
Τίτλοι τέλους δια συγχωνεύσεως για Παιδοχειρουργική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τίτλοι τέλους μέσω συγχώνευσης για την Παιδοχειρουργική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο καθώς και η επιστημονική επιτροπή συνηγορεί με το κλείσιμο και τη συγχώνευσή της με τη Γενική Χειρουργική, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των εργαζόμενων και των γονέων των μικρών ασθενών.

Για το θέμα φέρεται να υπάρχει η εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής ενώ ήδη από χθες Τετάρτη άτυπα γνωστοποιήθηκε στους εργαζόμενους της κλινικής πως πρέπει η μεταφορά της να γίνει άμεσα, καθώς οι δύο γιατροί που σήμερα στηρίζουν την κλινική δεν επαρκούν και η τοποθέτηση ενός ακόμα επικουρικού παιδοχειρουργού δεν πρόκειται να γίνει πριν περάσει ένας μήνας από το υπουργείου Υγείας.

Η τοποθέτηση του επικουρικού σε ένα μήνα ανακοινώθηκε στη διοίκηση του Σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου από το διοικητική της 7ης ΔΥΠΕ, Αντώνη Γρηγοράκη, σήμερα το μεσημέρι, όπως είπε στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του Σωματείου Θέμης Φραγκιαδάκης.  

Παράλληλα ο ίδιος κατήγγειλε ότι πρόκειται ουσιαστικά για συγχώνευση κλινικών στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής που θα έχουν και συνέχεια, καθώς αμέσως μετά την Παιδοχειρουργική ακολουθεί η Αγγειοχειρουργική Κλινική.

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγοράκη ελπίδες σύμφωνα με τον ίδιο γεννά επίσης η αναμενόμενη ανάρτηση στη "Διαύγεια" της προκήρυξης, ίσως και εντός της ημέρας, για τον επικουρικό γιατρό.Γεγονός που ανάβει το πράσινο φως για την άμεση μεταφορά παιδοχειρουργού από άλλο νοσοκομείο της Κρήτης στο ΠΑΓΝΗ τουλάχιστον για 20 ημέρες .

Ν. Χαριτάκης: «Φεύγει από τον χώρο της η Παιδοχειρουργική χωρίς όμως να υπολειτουργεί»

Δίνοντας μία πρώτη απάντηση ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκος Χαριτάκης, στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, είπε ότι η Παιδοχειρουργική Κλινική απλά φεύγει από το χώρο που στεγαζόταν μέχρι πρότινος και μεταφέρεται σε άλλον, προσωρινά όμως, χωρίς να υπολείπεται σε υπηρεσίες απέναντι στους ανήλικους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Ο κ. Χαριτάκης τόνισε επίσης ότι υπάρχει έλλειψη τριών στελεχών στη μονάδα, δύο επικουρικών γιατρών και ενός παιδοχειρουργού, για τους οποίους έχει ήδη σταλεί αίτημα στο υπουργείο Υγείας για την άμεση κάλυψή τους και ότι εντός 30-45 ημερών θα γνωρίζει η διοίκηση αν αυτές θα γίνουν.

Εφόσον οι εξελίξεις είναι θετικές, πρόσθεσε ο κ. Χαριτάκης, η Παιδοχειρουργική θα επανέλθει και πάλι στη θέση της.

Η απάντηση του διοικητή του νοσοκομείου στον Μάνο Τριγώνη που βρέθηκε άμεσα στο χώρο του νοσοκομείου επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του Ράδιο 9,84 και δικαιώνει την ανησυχία των εργαζόμενων.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα προέκυψε πριν από μερικές ημέρες, συγκεκριμένα την Παρασκευή 4 Απριλίου, όταν στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο 9,84 ο σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Κυριάκος Θεοδοσάκης αποκάλυψε ότι επρόκειτο να κλείσουν η Παιδοχειρουργική και η Αγγειοχειρουργική με αποτέλεσμα η διοίκηση του νοσοκομείου να απαντήσει πως αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

Μάλιστα, στην απάντησή του ο διοικητής του νοσοκομείου έλεγε πως η έλλειψη γιατρών που παρουσιαζόταν ως πρόβλημα θα αντιμετωπίζονταν με την πρόσληψη επικουρικών από το υπουργείο Υγείας .

Τρεις ημέρες αργότερα επανήλθε το θέμα από τον πρόεδρο του Σωματείου εργαζόμενων Θέμη Φραγκιαδάκη και πάλι στο Ράδιο 9,84, που έλεγε ότι όχι μόνο οι κλινικές κλείνουν αλλά ότι η Παιδοχειρουργική, στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής των συγχωνεύσεων, θα σταματούσε τη λειτουργία της την Παρασκευή 11 Απριλίου.

Έτσι, παρά τις διαψεύσεις της διοίκησης, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως πήραν εντολή από χθες Τετάρτη προκειμένου να ξεκινήσει η μετακόμιση αν και επίσημη ανακοίνωση δεν εκδόθηκε.

Μάλιστα η απόφαση αυτή φέρεται να έχει τη συνηγορία της επιστημονικής επιτροπής σε Πανεπιστημιακό-Βενιζέλειο.

Προχωρώντας εντωμεταξύ ένα βήμα παρακάτω ο σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ και μέλος της διοίκησης του Σωματείου Κυριάκος Θεοδοσάκης επισήμανε ότι με τρεις γιατρούς δεν μπορεί να λειτουργήσει η κλινική.

Διευκρίνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν αυτή την ώρα να κινδυνολογούν και ανέφερε ότι γεννώνται τρία θέματα. Το πρώτο είναι επιστημονικό, το δεύτερο έχει να κάνει στην πράξη με τη λειτουργία της κλινικής και το τρίτο είναι νομικό.

Θέματα που αφορούν στο πώς μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα δύο κλινικές με βρέφη από δύο μηνών και μέχρι της ηλικίας των 17 ετών μαζί με ενήλικες με διάφορες παθήσεις, ο κίνδυνος μετάδοσης μικροβίων αλλά και νομικό ζήτημα για την αντιμετώπιση ζητημάτων των ανηλίκων από μη ειδικευμένους παιδοχειρουργούς.

Αγγέλα Δουλγεράκη - Μάνος Τριγώνης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News