default-image

Στα αζήτητα 100άδες φιάλες αίματος

Κρήτη
Στα αζήτητα 100άδες φιάλες αίματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Καζάνι που βράζει" είναι ο χώρος της δημόσιας υγείας, καθώς, πέρα από τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους με αφορμή τη διαθεσιμότητα των 25 οδηγών και 8 φυλάκων στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Κρίσιμοι τομείς δεν καλύπτουν τις ανάγκες που απαιτούνται, όπως είναι για παράδειγμα η αιμοδοσία του Βενιζέλειου Νοσοκομείου λόγω της απεργίας των οδηγών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται γενικότερα για τη δημόσια υγεία!

Συγκεκριμένα  για τις ανάγκες των νοσοκομείων χάνονται εκατοντάδες φιάλες αίματος, καθώς οι οδηγοί έχουν τραβήξει χειρόφρενο και μάλιστα μόνο το σαββατοκύριακο η Αιμοδοσία στο Βενιζέλειο  έχασε  τουλάχιστον 600 φιάλες αίματος!

«Να έρθει ο ίδιος ο υπουργός να πάρει το αμάξι της αιμοδοσίας να το οδηγεί να φέρει αίμα», λέει χαρακτηριστικά ο οδηγός του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Σταμάτης Πετρόπουλος και συνεχίζει: «Εγώ είμαι 65 χρονών, δουλεύω 31 χρόνια εδώ και μου λέει "πήγαινε στο ΕΚΑΒ". Μα το ΕΚΑΒ εγώ το ξεκίνησα. Να κάνω τι στο ΕΚΑΒ;», διερωτάται.

«Ο υπουργός να βάλει νερό στο κρασί του», λέει και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Γιώργος Χονδροζουμάκης. «Και να σταματήσει τις απολύσεις και τις λύσεις πεζοδρομίου», όπως λέει. Από την πλευρά του και ο συνάδελφός του Γιάννης Σαριδάκης λέει: «Μας έχουν σε διαθεσιμότητα, ενώ μας είχαν πει ότι κι εγώ και ο συνάδελφός μου δε θα μπούμε. Παρότι έχω πολυμελή οικογένεια, μπαίνω σε διαθεσιμότητα»...

Οι συνδικαλιστές καλούν τους αρμόδιους να βρουν λύσεις για τη μεταφορά ασθενών, τροφίμων, ιατρικών εξετάσεων, αίματος και πολύτιμου υλικού για τα νοσοκομεία.

Στο μεταξύ, η απεργία των οδηγών είναι διαρκείας έως και αύριο Τετάρτη, ενώ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου το Σωματείο Εργαζομένων πραγματοποιεί τετράωρη στάση εργασίας σήμερα, όπως έκανε και χθες, λέγοντας «όχι στον εργασιακό μεσαίωνα και στις διαθεσιμότητες»... Όπως λένε οι συνδικαλιστές, «μάλλον έχουν στην πίσω μεριά του μυαλού τους οι κυβερνώντες την απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων»...

Διαβεβαίωση Γρηγοράκη

Ο διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης, πάντως, διαβεβαιώνει: «Στους οδηγούς των Κέντρων Υγείας δεν αλλάζει το νομικό καθεστώς. Πλην όμως για το μήνα αυτό θα βοηθήσουν τα νοσοκομεία μας. Δεν απολύεται κανένας. Δεν ξεσπιτώνεται κανένας. Απλώς αλλάζει το νομικό καθεστώς και περνούν στο ΕΚΑΒ. Στο σύνολό τους πλέον οι οδηγοί του ΕΚΑΒ θα καλύπτουν τις ανάγκες των νοσοκομείων»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News