default-image

Διαδικτυακό μάθημα Αμερικανών για... επιχειρηματίες (video)

Κρήτη
Διαδικτυακό μάθημα Αμερικανών για... επιχειρηματίες (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ένα άκρως ενδιαφέρον βίντεο, όπου μεταξύ άλλων και οι Κρητικοί καταθέτουν τις απόψεις για τις δυσκολίες της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, προσεγγίζεται το ελληνικό κοινό και ταυτόχρονα προετοιμάζονται οι συνθήκες για μια συζήτηση επί της επιχειρηματικότητας, προσφέροντας την εμπειρία Αμερικανικού Πανεπιστημίου και τη διάδραση με επιχειρηματίες, συμβούλους, αναλυτές και ειδικούς.

Μάλιστα εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21/5/2014 στο Ηράκλειο για όσους έχουν εγγραφεί στο σχετικό μάθημα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Σκέφτεσαι να κάνεις το πρώτο σου βήμα στην επιχειρηματικότητα και χρειάζεσαι πρακτικές ιδέες για το πώς να ξεκινήσεις; Ψάχνεις για καθοδήγηση στο πώς να αξιοποιήσεις ιδιωτικούς και δημόσιους πόρους; Φέτος την άνοιξη, έχεις την ευκαιρία, μαζί με ανθρώπους από όλον τον κόσμο, να συμμετέχεις στο μαζικό, ανοιχτό, διαδικτυακό μάθημα (Massive Open Online Course - MOOC), με τίτλο "Beyond Silicon Valley: Growing Entrepreneurship in Transitioning Economies".

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα μαζί με το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece και τη Metavallon προσφέρουν ένα μαζικό, ανοιχτό, διαδικτυακό μάθημα (Massive Open Online Course - MOOC) από την πλατφόρμα Coursera που για πρώτη φορά θα έχει υλικό ειδικά σχεδιασμένο για το ελληνικό κοινό».

Από 28 Απριλίου 2014 μέχρι 9 Ιουνίου 2014

«Το μάθημα διοργανώνεται από τον καθηγητή Michael Goldberg του Case Western Reserve University και θα διαρκέσει από 28 Απριλίου 2014 μέχρι 9 Ιουνίου 2014. Αφορά στο πώς αναπτύσσονται τα επιχειρηματικά οικοσυστήματα εν καιρώ κρίσης και σε οικονομίες σε μετάβαση. Το μάθημα προσφέρει απλές, πρακτικές συμβουλές και πληροφορίες για το ξεκίνημα μιας επιχείρησης, την ανεύρεση κεφαλαίου και την αξιοποίηση ενδιάμεσων υποστηρικτικών δομών.

Για τη δημιουργία του ελληνικού εκπαιδευτικού υλικού συνεργαστήκαμε με επαγγελματία κινηματογραφιστή και ομάδα παραγωγής. Συνολικά βιντεοσκοπήθηκαν 36 συνεντεύξεις, στις οποίες συμμετέχουν Έλληνες επιχειρηματίες, ειδικοί επί της χρηματοδότησης, εκπρόσωποι οργανισμών και κρατικών φορέων. Πολλές από τις συνεντεύξεις έγιναν και στην Κρήτη με επιχειρηματίες από όλο το φάσμα της οικονομίας. Επίσης, στις συνεντεύξεις συμμετείχε και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Είναι η πρώτη φορά που ένα μαζικό, ανοιχτό, διαδικτυακό μάθημα έχει ενσωματώσει σε τέτοια έκταση υλικό από την Ελλάδα.

Επίσης, την Τετάρτη 21/5/2014 θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση στο Ηράκλειο για όσους έχουν εγγραφεί στο μάθημα. Η εκδήλωση αυτή είναι στο πλαίσιο των 4 συναντήσεων που θα γίνουν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και θα φιλοξενηθεί από το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις σχετικές με το μάθημα στους ακαδημαϊκούς υπευθύνους του μαθήματος, καθώς και να συνομιλήσουν με τους προσκεκλημένους ομιλητές.

Στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε το ελληνικό κοινό και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε μια συζήτηση επί της επιχειρηματικότητας, προσφέροντας την εμπειρία Αμερικανικού Πανεπιστημίου και τη διάδραση με επιχειρηματίες, συμβούλους, αναλυτές και ειδικούς.

Η προσέγγισή μας: Go local! And go live!

Το μάθημα είναι δωρεάν και ανοιχτό σε όλους. Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει σε αυτή τη μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία, δεν έχει παρά να εγγραφεί στην ιστοσελίδα www.alba.edu.gr/mooc.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κυρία Φανή Μαξιλάρη, [email protected], τηλ. 210 8964531».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News