default-image

Συνάντηση για συλλογή σημαντικότερων συμβάντων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες

Επιστήμη
Συνάντηση για συλλογή σημαντικότερων συμβάντων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες

Ο εκτελεστικός διευθυντής του ENISA, καθηγητής  Udo Helmbrecht, συναντήθηκε σήμερα 31 Μαρτίου με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), κ. Κωνσταντίνο Λουρόπουλο. Η ΕΕΤΤ είναι η Ανεξάρτητη Αρχή η οποία αποτελεί τον Εθνικό Ρυθμιστή που ελέγχει, ρυθμίζει και εποπτεύει: (α) την αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών και (β) την ταχυδρομική αγορά της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Helmbrecht και ο επικεφαλής του τμήματος Ασφαλών Υποδομών και Υπηρεσιών του ENISA, κ. Ευάγγελος Ουζούνης, περιέγραψαν τις σχετικές με την ΕΕΤΤ αρμοδιότητες του ENISA. Συγκεκριμένα, βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η συλλογή των σημαντικότερων συμβάντων στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, οι ετήσιες αναφορές συμβάντων του ENISA σύμφωνα με το Άρθρο 13α καθώς και το Άρθρο 15 σχετικά με τα συστήματα αυθεντικoποίησης και ηλεκτρονικής ταυτότητας (EIDAs).

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν, κοινούν ενδιαφέροντος, ήταν η εκπαίδευση σχετικά με την εποπτεία που μπορεί να προσφέρει ο ENISA στην ΕΕΤΤ, αλλά και η εκπροσώπηση της ΕΕΤΤ, στην Μόνιμη Ομάδα Ενδιαφερομένων (PSG) του ENISA, ως εκπρόσωπος  του Ευρωπαικού Φορέα Ρυθμιστικών αρχών για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, BEREC.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News