default-image

Ανακοίνωση Οργάνωσης Μελών Αποκορώνου του ΣΥΡΙΖΑ

Χανιά
Ανακοίνωση Οργάνωσης Μελών Αποκορώνου του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι ερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ασφαλώς οι πιο κρίσιμες στη νεώτερη ιστορία της χώρας. Γίνονται πάνω στα ερείπια μιας κοινωνικής καταστροφής. Μιας καταστροφής που έφεραν στη χώρα τα μνημόνια, η τρόικα και οι σκληρές πολιτικές λιτότητας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα επισημαίνει:

«Μια άλλη Ελλάδα, μια άλλη Κρήτη έχουν δημιουργηθεί: Με χιλιάδες άνεργους, ανασφάλιστους, χρεοκοπημένους, απόκληρους πολίτες. Με χιλιάδες κατεστραμμένες επιχειρήσει κυρίως μικρές και καταστήματα. Με το κοινωνικό κράτος  να πέφτει σε επίπεδα τριτοκοσμικά. Με τον δημόσιο πλούτο να εκποιείται για μισή δόση δανείου.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η καταδίκη των μνημονιακών δημάρχων και περιφερειαρχών και η ανάδειξη νέων αρχών προσηλωμένων στο σταμάτημα του κατήφορου και στην παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση, είναι ο κύριος στόχος γι αυτές τις εκλογές.

Με αυτό το βασικό κριτήριο η Οργάνωση Μελών Αποκορώνου κινήθηκε για την στήριξη ενός δημοτικού σχήματος.

Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε δυνατόν. Μια πρωτοφανής πολυδιάσπαση των μικρών δυνάμεων του Δήμου σε επτά συνδυασμούς (!) έκανε τα πράγματα πολύ δύσκολα. Εκεί που χρειάζεται η μέγιστη συσπείρωση η προγραμματική καθαρότητα για να τα βάλει κανείς με τα τεράστια προβλήματα του τόπου, προέκυψε ο μέγιστος κατακερματισμός και η ασάφεια.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η Ο.Μ. Αποκορωνου του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει την στήριξή της σε κανένα από τους υπάρχοντες συνδυασμούς.

Καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο μας:

1. Να υποστηρίξουν εκείνους και εκείνες στα αυτοδιοικητικά σχήματα που κατά την γνώμη τους βρίσκονται πιο κοντά στις αρχές, το πρόγραμμα και τις αξίες του κόμματος .

2. Να εργαστούν με όλες τους τις δυνάμεις - στις εκλογές για την Περιφέρεια Κρήτης - για την επιτυχία του συνδυασμού Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης με Υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Μιχάλη Κριτσωτάκη και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων τον πρώην αντινομάρχη Γιώργο Αγοραστάκη.

Τέλος, καλεί τους δημότες του Δήμου Αποκορώνου να κάνουν την επιλογή τους ξέροντας πως η επιβράβευση υποψηφίων και προγραμμάτων από τον χώρο της συγκυβέρνησης είναι το πράσινο φως για την ίδια και χειρότερη πολιτική. Αντίθετα η καταδίκη τους είναι το καθαρό μήνυμα που χρειάζεται για να μπει τέλος στον κατήφορο και να ανοίξει ο δρόμος για τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News