default-image

Αρνήθηκαν εκ νέου τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες

Ηράκλειο
Αρνήθηκαν εκ νέου τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως ανύπαρκτες αντιμετώπισαν τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, οι οποίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία των δεκάδων χιλιάδων σελίδων με βάση της οποία βρέθηκαν στο εδώλιο, οι 32 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν συνοπτικά στη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας.   

Μόνο οι κατηγορούμενοι οι οποίοι είχαν συλληφθεί επ' αυτοφώρω να μοιράζονται τη σοδειά της φυτεία στο Αστρίτσι αποδέχτηκαν τις ευθύνες για τη συγκεκριμένη μόνο περίπτωση.

Στις ερωτήσεις που δέχτηκαν από τους δικαστές οι κατηγορούμενοι στο σύνολο τους αρνήθηκαν ότι οι δικές τους φωνές είναι που ακούγονται σε επίμαχους διαλόγους.

Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος ενός από τους βασικούς κατηγορουμένους με την εισαγγελέα. Ο κτηνοτρόφος επέρριψε ευθύνες στους αστυνομικούς που αξιολόγησαν το περιεχόμενο των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών ως προς τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν για τις κωδικοποιημένες εκφράσεις που φέρονται να χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση της εισαγγελέως στη διάρκεια της απολογίας του 49χρονου αστυνομικού υποδιευθυντή όταν ισχυρίστηκε πως έδινε πληροφορίες στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για να κερδίσει την εμπιστοσύνης τους. Απευθυνόμενη προς τον κατηγορούμενο επισήμανε πως με αυτή τη συμπεριφορά του έστελνε τους συναδέλφους του ως πρόβατα επί σφαγή.

Η συνεδρίαση του δικαστηρίου θα επαναληφθεί το πρωί της Πέμπτης οπότε αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως.

Της Έλλης Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News