default-image

Απ. Λουλουδάκης: Παρουσίασε το πρόγραμμά του στο Μοχό

Κρήτη
Απ. Λουλουδάκης: Παρουσίασε το πρόγραμμά του στο Μοχό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δημοτική παράταξη "Φιλόξενος Δήμος" πραγματοποίησε ανοιχτή συγκέντρωση στο Μοχό το Σάββατο 29 Μαρτίου όπου ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Αποστόλης Λουλουδάκης παρουσίασε τις θέσεις και το πρόγραμμα του συνδυασμού.

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της συγκέντρωσης και στο υψηλό επίπεδο της συζήτησης που ακολούθησε. Εστίασε βασικά στους άξονες του προγράμματος που καθορίζονται από το τετράπτυχο Ανάπτυξη - Πολιτισμός - Περιβάλλον και Κοινωνική Προστασία. Αναφέρθηκε στις παθογένειες της τοπικής αυτοδιοίκησης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα φαινόμενα της διαφθοράς του κομματισμού, της επαγγελματοποίησης και υπερασπίστηκε τον αυτόνομο ρόλο του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Άσκησε σκληρή κριτική στο σημερινό δήμαρχο που, ενώ είχε δίπλα του μια αξιόλογη ομάδα ανθρώπων και μια ανεκτική αντιπολίτευση, λειτούργησε με ένα  υπέρμετρο συγκεντρωτισμό, και διαστροφικά προσανατολισμένος στη μικροδιαχείριση και στις γραφειοκρατικές και νομικίστικες προσεγγίσεις των κοινωνικών προβλημάτων, απομακρύνθηκε από τα προβλήματα της καθημερινότητας και δεν αξιοποίησε τα αναπτυξιακά εργαλεία που είχε στη διάθεσή του.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη της αλλαγής, της ανατροπής, και για τις ρήξεις με τις γερασμένες αντιλήψεις - νοοτροπίες.

Η νέα εποχή, οι νέες τεχνολογίες, το "περπάτημα" στην κρίση απαιτεί ένα άλλο τύπο τοπικής αυτοδιοίκησης, ανοιχτής στις φρέσκες ιδέες, στην είσοδο της καινοτομίας, της επιστήμης, της γνώσης, του εθελοντισμού και έκανε έκκληση για υποστήριξη του εγχειρήματος της αλλαγής από το επιστημονικό δυναμικό του Δήμου μας. Αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο της συνεργασίας του Δήμου με τα επιστημονικά επιμελητήρια και τους επαγγελματικούς φορείς, στην ανάγκη δημιουργίας φιλικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις, και στην δημιουργία υποδομών που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στην τοπική οικονομία.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη αποκέντρωσης μέσα στον αχανή Δήμο μεταφέροντας πόρους και αρμοδιότητες στα αναβαθμισμένα τοπικά συμβούλια των δημοτικών και κοινοτικών ενοτήτων και ειδικά για τον Μοχό και την Επισκοπή, πρότεινε την δημιουργία δύο δευτερογενών υποστηρικτικών διοικητικών κέντρων, που υποβοηθούμενα από ένα σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης θα εξυπηρετήσει και τους πολίτες των γειτονικών οικισμών.

Υποσχέθηκε την αναμόρφωση του δρόμου Μοχού - Ποταμιές (περιοχή Πηγής), την σύνδεση του Μοχού με τον δρόμο Μάλια - Κράσι, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα κατασκευής μίας μεγάλης λιμνοδεξαμενής στην περιοχή Λυγαράς και δικτύου άρδευσης και θα φροντίσει την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Το ελπιδοφόρο αυτό έργο θα αποταμιεύσει τις τεράστιες ποσότητες νερού που χάνονται από το Κρασί και θα είναι ένα έργο αιχμής για την αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη της περιοχής.

Επίσης έγινε συζήτηση γύρω από τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει για το Μοχό, ένα διαμέρισμα με μεγάλη δυναμικότητα για οικιστική ανάπτυξη, η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τη δημιουργία παραδοσιακού οικισμού που θα καταργεί ταυτόχρονα την απόφαση του Νομάρχη του 1987 για την επέκταση του οικισμού του Μοχού όπως ορίζει η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.

Η νέα δημοτική Αρχή θα δουλέψει με κατεύθυνση την αποτροπή μιας τέτοιας αρνητικής εξέλιξης.

Συνέδεσε την ανάπτυξη της περιοχής με την αποπεράτωση και τη λειτουργία του φράγματος Αποσελέμη και αναφέρθηκε στην περιπέτεια αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού έργου, λόγο των λαθεμένων πολιτικών που ακολούθησαν οι δημοτικές αρχές του πρώην Δήμου Χερσονήσου και των παρεμβάσεων των γνωστών ομάδων που εναντιώνονται σε κάθε έργο και υποδομή που θα φέρει ανάπτυξη και ευημερία και θα βελτιώσει την ποιότητας ζωής.

Τα προβλεπόμενα από την Υπουργική Απόφαση, αντισταθμιστικά οφέλη, χαθήκανε στο βωμό της αδράνειας,  του λαϊκισμού και των προσωπικών πολιτικών. Το έργο σήμερα έχει βαλτώσει, δεν έχει γίνει ακόμα ούτε η χωροθέτηση των βιολογικών καθαρισμών, όρος απαραίτητος για να ξεκινήσει η συγκέντρωση νερού στον αποταμιευτήρα.

Η νέα δημοτική Αρχή θα είναι παρούσα, μαχητική, με άποψη για τη διεκδίκηση του αυτονόητου, την συμμετοχή στον φορέα διαχείρισης του φράγματος.

Τέλος ανακοίνωσε τέσσερις ισχυρές υποψηφιότητες από την περιοχή του πρώην Δήμου Μαλίων που δίνουν το στίγμα της ανανέωσης, της ποιοτικής αναβάθμισης του πολιτικού προσωπικού και της προσέγγισης του επιστημονικού δυναμικού και του εθελοντισμού. Πρόκειται για το Μιχάλη Βλαστό πολιτικό μηχανικό. Τον Μανόλη Κουλούρα πρωτοπόρο εργάτη του ανιδιοτελή εθελοντισμού και ενός μάχιμου πολίτη στον αγώνα "να αλλάξουμε τα Μάλια". Τον Κώστα Καλαϊτζάκη, ξενοδόχο. Την Βελγίδα Υπήκοο μόνιμο κάτοικο Κρασίου Graff - Geubel Mireille, που μαζί με το σύζυγό της θέλει να προσφέρει σημαντικά, στο όμορφο Κράσι και στο Δήμο μας.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η φάση ολοκλήρωσης του ψηφοδελτίου θα γίνει το επόμενο δεκαπενθήμερο μετά το πέρας αυτής της διαδικασίας που έχουν ξεκινήσει, δηλαδή της ανοιχτής συζήτησης με τους πολίτες και τους φορείς, υποσχόμενος την ανανέωση και τον σεβασμό στον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News