default-image

Σε λιμάνι των Χανίων το πλοίο με τους μετανάστες (photos)

Κρήτη
Σε λιμάνι των Χανίων το πλοίο με τους μετανάστες (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης των εκατοντάδων μεταναστών που κινδύνευσαν τα ξημερώματα βόρεια της Κρήτης όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν, με πιθανή κατεύθυνση την Ιταλία, έμεινε ακυβέρνητο.

Στη διάρκεια της νύχτας δίπλα στο δουλεμπορικό έσπευσαν δύο φορτηγά πλοία, ένα αμερικανικό πολεμικό και ένα ελληνικό δεξαμενόπλοιο, το οποίο λόγω κακών καιρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια της νύχτας κατάφερε να περισυλλέξει μόνο 13 από τους επιβαίνοντες στο σκάφος.

Αργά το μεσημέρι της Δευτέρας ξεκίνησε η διαδικασία μετεπιβίβασής όλων των μεταναστών στο πλοίο "Olympic Faith" προκειμένου να μεταφερθούν στη συνέχεια στα Χανιά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στην πλειοψηφία τους οι 331 μετανάστες προέρχονται από τη Συρία και την Αίγυπτο, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται 24 γυναίκες και 40 παιδιά που φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους.  

Το σκάφος, μήκους 32 μέτρων, εξέπεμψε SOS αργά το βράδυ της Κυριακής όταν βρισκόταν 65 ναυτικά μίλια βόρεια-βορειοδυτικά της Κρήτης, στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων και αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από το Λιμενικό Σώμα.

Έπειτα από εντολή του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, στο σημείο έσπευσαν επιπλέον ένα πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος ανοιχτής θαλάσσης που απέπλευσε από τον Πειραιά καθώς και μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού που αναχώρησε από την Πάρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News