Ειδήσεις

"Στις σελίδες του πολυνομοσχεδίου υποθηκεύεται το μέλλον"

«Η Ελλάδα από χθες το βράδυ δεσμεύθηκε με ένα ακόμα μνημόνιο, ίσως το χειρότερο από όλα τα προηγούμενα. Αυτή τη φορά οι συγκυβερνώντες επέλεξαν να το βαφτίσουν πολυνομοσχέδιο επιχειρώντας να ξεγελάσουν επικοινωνιακά το λαό, για να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί της δήθεν εξόδου της χώρας από τα μνημόνια και την κρίση», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

«Μέσα στις εκατοντάδες σελίδες του πολυνομοσχεδίου περιγράφεται με ανατριχιαστική λεπτομέρεια πως θα υποθηκευθεί το μέλλον μιας ολόκληρης κοινωνίας στους δανειστές για τις επόμενες δεκαετίες. Δεν υπάρχει ούτε ένα δικαίωμα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων, που να έχει εξαιρεθεί από αυτή την λυσσαλέα επίθεση, ούτε ένα αίτημα της τρόικα που δεν έχει ικανοποιηθεί.  

- Μειώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές, στερώντας ένα δις από το ασφαλιστικό σύστημα, δρομολογούν μετά τις εκλογές νέες μειώσεις των συντάξεων, παραδίδουν βήμα-βήμα το ασφαλιστικό σύστημα στην ιδιωτική εκμετάλλευση.

- Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις.

- Επεκτείνουν το καθεστώς ενοικίασης των εργαζομένων.

- Καταργούν διαδοχικά τις τριετίες από τον συνολικό υπολογισμό του μισθού, με στόχο να τον περιορίσουν  στα κατώτερα επίπεδα.

- Χρησιμοποιούν ψευδεπίγραφα την ανάγκη εκδημοκρατισμού του σ.κ. για να θέσουν σε συνθήκες παρανομίας τελικά την συνδικαλιστική δράση.

- Παραχωρούν μετά από 32 χρόνια στους εργοδότες το δικαίωμα της ανταπεργίας (λοκ άουτ).

Καλούμε όλο το λαό σε διαρκή κινητοποίηση και εγρήγορση. Να σταματήσουμε το καταστροφικό τους έργο. Το διήμερο 1-2 Απριλίου συνεδριάζει στην Αθήνα το ECOFIN με στόχο την επικύρωση των αντιλαϊκών μέτρων που ψηφίστηκαν μέσω του  πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Καλούμε όλο το λαό του Ηρακλείου, μαζικά να συμμετέχει στο συλλαλητήριο την Τρίτη 6.30 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας για να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές της φτωχοποίησης της κοινωνίας, των απολύσεων, της αποδόμησης του κοινωνικού κράτους, της πλήρους κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων.

Να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο, με πραγματική δημοκρατία, ανεξαρτησία, με το λαό κυρίαρχο στον τόπο του».

Σχόλια