default-image

Απάντηση για τις "εκλογικές μετακινήσεις"

Κρήτη
Απάντηση για τις "εκλογικές μετακινήσεις"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αστειότητες χαρακτηρίζει ο δήμος Ηρακλείου την καταγγελία του συνδυασμού του Νίκου Λυγερού για προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος.

 Όπως ανέφερε ο συδυασμός "Ηράκλειο - Ενεργοί πολίτες":

«Σοβαρές καταγγελίες για μαζικές εκλογικές μετακινήσεις εντός των διαμερισμάτων του Δήμου Ηρακλείου φτάνουν το τελευταίο διάστημα στην παράταξή μας από δημότες που βλέπουν να γίνεται προσπάθεια αλλοίωσης της εκλογικής σύνθεσης, ιδίως σε περιοχές των πρώην δήμων που συγχωνεύθηκαν με τον Καλλικράτη.  

Απαιτούμε να μας παρασχεθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου τα πλήρη στοιχεία όλων των εκλογικών μετακινήσεων από το Ηράκλειο προς τα εκλογικά τμήματα των πρώην δήμων Γοργολαΐνη, Παλιανής και Τεμένους. Το θέμα έθεσε και η Λαϊκή Συσπείρωση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι πληροφορίες για υποσχέσεις και πιέσεις από στελέχη του δήμου Ηρακλείου και της παράταξης Κουράκη προς άνεργους συνδημότες μας, οι οποίοι περιμένουν να ενταχθούν σε κάποιο από τα επόμενα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Με αφορμή το γεγονός ότι τα προγράμματα θα ανοίξουν σε όχι τυχαίο χρόνο αλλά λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές ήδη επιδιώκεται να εξαγοραστεί η ψήφος των δημοτών με αντάλλαγμα μερικούς μήνες δουλειάς. Καλούμε τους πολίτες να μην υποκύπτουν σε παλαιοκομματικού τύπου εκλογικούς εκβιασμούς και να καταγγέλλουν δημοσίως προσπάθειες συναλλαγής και εξαγοράς της ψήφου τους".

Η απάντηση του δήμου Ηρακλείου  

Ο πολιτικός προϊστάμενος του Δημοτολογίου Ηρακλείου κ.Σισαμάκης επισήμανε ότι αποτελεί νόμιμο δικαίωμα ενός δημότη να «μετακινηθεί» για τις εκλογές στον τόπο κατοικίας του αρκεί να διαθέτει τα έγγραφα που προβλέπει ο νόμος. Τόνισε ακόμη ότι μπορούν ανα πάσα στιγμή να δοθούν τα στοιχεία στη δημοσιότητα, αρκεί να μην αποκαλυφθούν προσωπικά στοιχεία των δημοτών.

Διερωτήθηκε ακόμη πως θα μπορούσε να λλοιωθεί εκλογικό αποτέλεσμα με την εκλογική μετακίνηση εντος των διαμερισμάτων του ίδιου δήμου και έκανε λόγο για αστειότητες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News