default-image

Παρουσίαση της "Νέας Εποχή" του Μανώλη Ντουντουλάκη

Κρήτη
Παρουσίαση της "Νέας Εποχή" του Μανώλη Ντουντουλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνέντευξη τύπου σχετικά με την υποψηφιότητα του παραχώρησε το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην δημαρχείου Κολυμβαρίου ο υποψήφιος δήμαρχος Πλατανιά, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Πλατανιά "Νέα Εποχή" κ. Μανώλης Ντουντουλάκης.

Στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Ντουντουλάκης είπε:

«Να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω που αποδεχθήκατε την πρόσκληση μας.Η οικονομική κρίση στη χώρα μας δεν ήταν δυνατόν να μην έχει επιπτώσεις και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.Η τοπική αυτοδιοίκηση για όσους είναι γνώστες μαστίζεται κυρίως από ελλείψεις κονδυλίων αλλά και προσωπικού.

Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι η μειωμένη αποτελεσματικότητα της και η αδυναμία σε ουσιαστικές παρεμβάσεις, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του δημότη. Σε αυτό το αρνητικό σκηνικό έρχεται να προστεθεί και η αδυναμία των τοπικών αρχόντων σε ουκ ολίγες περιπτώσεις να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εποχής.

Εξαίρεση δεν μπόρεσε να αποτελέσει κατά την άποψη μας ούτε ο δήμος του Πλατανιά. Η νυν δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια της θητείας της  δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες των δημοτών του τόπου μας ούτε στο ελάχιστο. Πληθώρα παραλείψεων, αβλεψιών και καθυστερήσεων είναι κάποιες από τις αιτίες που κατέστησαν το δήμο Πλατανιά παρατηρητή των εξελίξεων.

Αυτής της κατάστασης στο δήμο Πλατανιά γίναμε κοινωνοί εγώ και οι άξιοι συνεργάτες μου. Και αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που μας οδήγησε στο να εμπλακούμε σε αυτή τη  διαδικασία. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Είμαστε άνθρωποι που πονάμε τον τόπο μας και δεν θέλουμε να τον βλέπουμε ουραγό των εξελίξεων. Ο συνδυασμός Νέα Εποχή, και αυτό θέλω να το τονίσω ιδιαίτερα, ήταν και είναι μια απολύτως αυτοδιοικητική κίνηση.

Τα προβλήματα του τόπου δεν είναι λίγα.

Θα αναφερθώ επιγραμματικά στα σημαντικότερα για να μη σας κουράσω:

- Έλλειμμα στη στήριξη των δημοτών που είναι τα θύματα αυτής της οικονομικής κρίσης.

Στόχος μας η ενίσχυση των κοινωνικών δομών του δήμου και η αποτελεσματική λειτουργία της κοινωνικής υπηρεσίας που σήμερα είναι ανύπαρκτη. Η αλληλεγγύη στο δήμο Πλατανιά δεν πρέπει να είναι ζητούμενο, αλλά να θεωρείται δεδομένη. Είναι χρέος μας να είμαστε δίπλα στο συνδημότη μας που δοκιμάζεται και που μας έχει ανάγκη. Ο δήμος Πλατανιά πρέπει να είναι ένας δήμος που η έννοια του κοινωνικού αποκλεισμού δεν θα υφίσταται.

Οι υπηρεσίες υγείας στο δήμο του Πλατανιά παρουσιάζουν σοβαρά κενά. Η πρωτοβάθμια παροχή των υπηρεσιών υγείας δεν καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων.Θα διεκδικήσουμε με πείσμα, τη δημιουργία και τη στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενός περιφερειακού ιατρείου κατά δημοτική ενότητα ώστε να λειτουργεί υποστηρικτικά προς τα αγροτικά ιατρεία, προκειμένου ο κάτοικος και του πιο απομακρυσμένου χωριού να καλύπτει τις ανάγκες του.

- Στον τομέα της παιδείας το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι μείζον για τον δήμο του Πλατανιά. Η αδυναμία παρεμβάσεων από τη νυν δημοτική Αρχή είναι μνημειώδης. Οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων που αποτελούν πολιτική πρακτική της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια υποβαθμίζουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Η λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου στα όρια του δήμου είναι για εμάς προτεραιότητα.

Θα το προσπαθήσουμε και θα το κάνουμε πραγματικότητα. Επίσης κανένα σχολείο σε καμία δημοτική ενότητα δεν νοείται να στερείται θέρμανσης. Η συντήρηση των σχολείων και η κάλυψη των αναγκών τους θεωρείται εκ των ουκ άνευ.

- Ανύπαρκτο αγροτικό οδικό δίκτυο. Οι δημότες μας δυσκολεύονται να πάνε στις περιουσίες τους. Ουσιαστική μέριμνα δεν υπήρξε μέχρι και σήμερα για τη βελτίωση των αγροτικών δρόμων. Η χρήση του αγροτικού οδικού δικτύου είναι μέρος της καθημερινότητας του δημότη. Δεν είναι δευτερεύον ζήτημα αλλά πρωτεύον και κατά αυτό τον τρόπο πρέπει να αντιμετωπίζεται.

- Σε ότι αφορά τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο δήμος η νυν δημοτική αρχή θα μείνει στη μνήμη όλων για την ανυπαρξία στοιχειώδους προγραμματισμού.

Κανένα σημαντικό έργο που θα βελτίωνε τις υπάρχουσες υποδομές ούτε κατασκευάστηκε αλλά ούτε και προγραμματίστηκε.

Επιδίωξη μας είναι η εκπόνηση των αναγκαίων μελετών για τη σύνδεση του παραλιακού μετώπου από τον Πλατανιά μέχρι το Κολυμπάρι, η επέκταση του βιολογικού και των δικτύων του και η διεκδίκηση της σύνδεσης με κάθετους οδικούς άξονες της ενδοχώρας με τον Βόρειο Οδικό Άξονα.

- Η επικαιροποίηση της μελέτης του Φράγματος του Σεμπρωνιώτη είναι για εμάς προτεραιότητα. Ένα έργο που θα καλύψει τις ανάγκες σε άρδευση των καλλιεργούμενων εκτάσεων του δήμου και το οποίο χαρακτηρίζεται ως έργο ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας.

Θεωρούμε επίσης απαραίτητη τη δημιουργία μιας υποστηρικτικής δομής προς τους αγρότες του δήμου. Μιας δομής που θα είναι δίπλα στον κάθε αγρότη και θα του παρέχει τεχνογνωσία και συμβουλές με εξειδικευμένο προσωπικό.

- Η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας είναι μέσα στις επιδιώξεις μας. Απαραίτητη προϋπόθεση η καταγραφή της και εφαρμογή του νόμου σε κάθε περίπτωση. Πρέπει επιτέλους να μπει τέλος στην ασυδοσία και τις καταπατήσεις.

Ως δημοτική περιουσία θα αντιμετωπίσουμε και το αεροδρόμιο του Μάλεμε. Θα διεκδικήσουμε την παραχώρηση της κυριότητας του στο δήμο καθώς είναι συνδεδεμένο με την νεώτερη ιστορία του τόπου.

- Εκσυγχρονισμός και επέκταση των δικτύων ύδρευσης και άρδευσης. Δεν νοείται να υπάρχουν περιοχές στο δήμο του Πλατανιά που να στερούνται πόσιμου και καθαρού νερού.

- Βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Είναι υποχρέωση μας η εξυπηρέτηση του πολίτη ο οποίος απευθύνεται στις δημοτικές μας υπηρεσίες σε όλα τα κατά τόπους δημοτικά διαμερίσματα.

- Εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών. Παράλληλα η δημιουργία νέων υποδομών που θα αποτελέσουν κίνητρο για τους δημότες να ασχοληθούν γενικότερα με τον αθλητισμό.

- Η τουριστική οικονομία είναι πυλώνας της τοπικής οικονομίας. Η προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος πρέπει να γίνεται με τον αποτελεσματικότερο τρόπο στα πλαίσια των δυνατοτήτων του δήμου. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινείται και η δημιουργία Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού με αντικείμενο μεταξύ άλλων την προβολή του τόπου.

-  Η προστασία και ο σεβασμός του περιβάλλοντος είναι βασική προϋπόθεση και κανόνας για την ορθολογική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή.

Διεκδικούμε την επέκταση του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού στο σύνολο του δήμου, προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα οικιστικής αναρχίας και αυθαιρεσιών.

- Η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σήμερα αλλά και με το αύριο. Η προστασία και η ανάδειξη της είναι ζητούμενο καθώς είναι στοιχείο της ταυτότητας μας και παρακαταθήκη.

Οι επισκέπτες του δήμου πρέπει να γίνουν αποδέκτες αυτής της παράδοσης και κληρονομιάς  που αποτελεί συγκριτικό μας πλεονέκτημα.

Επίσης η δημιουργία δημοτικού γραφείου πολιτισμού θα συμβάλει στην πραγματοποίηση πολιτιστικών δράσεων σε όλες τις περιοχές του δήμου, προκειμένου οι κάτοικοι και του πιο απομακρυσμένου χωριού να μην αισθάνονται αποκομμένοι από το πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου.

Κλείνοντας, θεωρώ απαραίτητο να τονίσω πως εγώ και οι συνεργάτες μου μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία γιατί πιστεύουμε πως ο Πλατανιάς πρέπει να γυρίσει σελίδα. Η σημερινή δημοτική αρχή πήγε τον τόπο βήματα πίσω. Ώρα να κάνουμε βήματα μπροστά. Όχι για εμάς αλλά για τα παιδιά μας. Δεν είμαστε εδώ για να πάρουμε αλλά για να προσφέρουμε. Είμαστε άνθρωποι με αγωνίες και οράματα. Και αυτά τα οράματα θέλουμε να κάνουμε πράξη.  Το θεωρούμε υποχρέωση μας στον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Υποχρέωση στη νέα γενιά που θα παραλάβει τη σκυτάλη. Άλλωστε για ότι θα παραλάβει, εμείς θα είμαστε και οι μόνοι υπεύθυνοι.

Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News