default-image

Όλα έτοιμα για τον 4ο διεθνή ποδηλατικό γύρο Κρήτης

Κρήτη
Όλα έτοιμα για τον 4ο διεθνή ποδηλατικό γύρο Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, τη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, τη Τοπική Επιτροπή Ποδηλασίας Κρήτης, και τη συνδιοργάνωση των δήμων Σητείας, Αγίου Νικολάου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων, θα πραγματοποιηθεί ο 4ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Κρήτης από τις 3 έως τις 6 Απριλίου 2014.

Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που συμβάλλει στην προβολή της Κρήτης και της χώρας ευρύτερα, με διεθνείς και Ελληνικές συμμετοχές αναδεικνύοντας τον αθλητικό, φυσιολατρικό, και περιηγητικό τουρισμό.

Σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου οι διοργανωτές και συνδιοργανωτές αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα του αγώνα που πραγματοποιείται και πάλι μετά από 21 χρόνια.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κ. Γιώργος Πιτσούλης αναφερόμενος στο σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός ανέφερε ότι, «ο διεθνής ποδηλατικός γύρος ξεπερνά τα σύνορα της Κρήτης, της Ελλάδας, προβάλλει σε μεγάλο βαθμό την νησί μας ως πολυσχιδή προορισμό συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Παράλληλα ο αγώνας αναδεικνύει τις πολιτιστικές διαδρομές, τον οικολογικό και αθλητικό τουρισμό, ενώ δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πραγματοποιείται στην αρχή της νέας τουριστικής περιόδου. Στόχος είναι οι αγώνες αυτοί να αποκτήσουν διαχρονικά χαρακτηριστικά».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της τοπικής Επιτροπής Ποδηλασίας Κρήτης Κώστας Διαλυνάς επεσήμανε «ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στο άθλημα της ποδηλασίας στην Κρήτη και στην Ελλάδα τη φετινή χρονιά. Ο αγώνας θα προβάλλει τουριστικά το νησί, και βοηθά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Θα συμμετέχουν αθλητές από 7 Ευρωπαϊκές χώρες και 6 Ελληνικές ομάδες από τις τοπικές ενώσεις Μακεδονίας, Αθήνας, Κρήτης, και Δυτικής Ελλάδας».

Ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλινάκης είπε ότι «Πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός με προεκτάσεις τουριστικές, πολιτισμικές. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στηρίζει το αθλητικό γεγονός, τα σχολεία του νησιού είναι ενημερωμένα, και τις ημέρες πραγματοποίησης του αγώνα η συμμετοχή μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών θα είναι μαζική».

Τέλος αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου ταξίαρχος κ. Μιχάλης Καραμαλάκης τόνισε ότι «η Ελληνική Αστυνομία θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις ούτως ώστε να έχουμε μια άψογη διοργάνωση σε όλες τις διαδρομές. Συγχαίρω τους διοργανωτές για την πραγματοποίηση του σημαντικού αυτού αγώνα».

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου τον δήμο Ηρακλείου εκπροσώπησε ο Δημήτρης Τσιράκος, και το σωματείο ΑμεΑ "ΤΑΛΩΣ" ο Πάρης Επιτροπάκης.

Οι διαδρομές του αγώνα

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αθλητές θα έχει εκκίνηση τη Σητεία και τερματισμό τα Χανιά, με τη διεξαγωγή τεσσάρων (4) διαδρομών (ετάπ).

1ο ετάπ: Πέμπτη 3/4/2014, 112 χλμ: Σητεία - Ιεράπετρα - Άγιος Νικόλαος - Νεάπολη Λασιθίου.

2ο ετάπ: Παρασκευή 4/4/2014, 149 χλμ: Άγιος Νικόλαος - Μάλια - Χερσόνησος - Καστέλι - Πύργος - Αρχάνες - Ηράκλειο.

Σε αυτό το ΕΤΑΠ θα πραγματοποιηθεί και αγώνας με τη συμμετοχή ποδηλατών       ΑμεΑ, από τις Αρχάνες έως το Ηράκλειο.

3ο ετάπ: Σάββατο 5/4/2014, 117,2 χλμ: Ηράκλειο - Αγία Βαρβάρα - Ζαρός - Πλάτανος - Κουρούτες - Αρκάδι - Ρέθυμνο.

4ο ετάπ: Κυριακή 6/4/2014, 145,3 χλμ: Ρέθυμνο - Πανεπιστήμιο - Αρμένοι - Φραγκοκάστελο - Ίμβρος - Βρύσες - Χανιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του αγώνα θα πραγματοποιηθεί μια ειδική διαδρομή με την συμμετοχή αθλητών από το σωματείο ΑμεΑ «ΤΑΛΩΣ» αλλά και από την υπόλοιπη χώρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News