default-image

Έκτακτη γενική συνέλευση από την ΕΛΜΕ Χανίων

Κρήτη
Έκτακτη γενική συνέλευση από την ΕΛΜΕ Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων και κατόπιν και ανάλογης απόφασης του ΔΣ της ΟΛΜΕ, αποφάσισε την πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 31 Μαρτίου 2014 στις 20:30 στο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ (στο Ρολόϊ) με θέματα την 24ώρη πανεργατική απεργία την Τετάρτη 9 Απριλίου και διαθεσιμότητες / απολύσεις, αξιολόγηση.  

Οι εκπαιδευτικοί καλούν  τους συναδέλφους διευθυντές και τους συλλόγους να μην ορίσουν συνεδριάσεις για την συγκρότηση ομάδων εργασίας πριν τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων που έγινε με μαζική συμμετοχή και απαρτία στο 16ο Δ.Σ. Χανίων την Παρασκευή 28 Μαρτίου στις 6.30 μμ, αποφάσισε τα εξής σε σχέση με τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου για την αυτοαξιολόγηση:

Συνεχίζουμε την ανυποχώρητη στάση μας στο θέμα και δε συγκροτούμε ομάδες εργασίας για την αυτοαξιολόγηση.

Να γραφτούν σε όλα τα σχολεία τα πρακτικά των Συλλόγων Διδασκόντων που αρνούνται την αυτοαξιολόγηση και καταλήγουν σε απόφαση μη συγκρότησης ομάδων εργασίας και να σταλούν στο Σύλλογο αντίγραφα.

Θεωρούμε απαράδεκτη την κωλυσιεργία και την καθυστέρηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ. Για το θέμα αυτό έπρεπε να είχε δώσει άμεση απάντηση.

Οργανώνουμε ως Σύλλογος για το θέμα αυτό Σύσκεψη Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων και Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων.

Καλούμε σε σύσκεψη άλλα σωματεία του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα την Τρίτη 1 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων για συντονισμό δράσης, καθώς στόχος της αυτοαξιολόγησης είναι οι απολύσεις και η διάλυση του δημόσιου σχολείου και του δημόσιου τομέα γενικότερα και πρέπει από κοινού να αντιμετωπιστεί.

Αντίστοιχα, η ΔΟΕ πρέπει άμεσα να συντονίσει τη δράση της με την ΟΛΜΕ, τους γονείς και άλλες ομοσπονδίες.

Καλούμε το Δ.Σ της ΔΟΕ να προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση στις 3 και 4 Απριλίου, ημέρες που λήγει η προθεσμία ορισμού των ομάδων εργασίας για την αυτοαξιολόγηση, με κύκλο Γενικών Συνελεύσεων σε όλους τους Συλλόγους τη δεύτερη ημέρα της απεργίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News