Ειδήσεις

Πετούν "προκλητικά" ρούχα σε σκουπίδια

Εικόνες γροθιά στο στομάχι εν καιρώ κρίσης. Την ώρα που συνάνθρωποι μας μάχονται για την επιβίωση, την ώρα που για κάποιους δε περισσεύει ούτε ευρώ κι ακόμη και τα αναγκαία ρούχα είναι είδος πολυτελείας κάποιοι άλλοι τα πετάνε στα σκουπίδια.

Η οργή ξεχείλισε για τους περιοίκους αντικρίζοντας αυτό το θλιβερό σκηνικό με ρούχα παπούτσια και άλλα είδη ένδυσης πεταμένα στους κάδους έξω από τα σπίτια τους, την ώρα μάλιστα, που πολλές οικογένειες δεν έχουν καν τα απαραίτητα.

Τη στιγμή που δομές και εθελοντικές ομάδες αγωνιούν για να περισυλλέξουν ρούχα για άπορους συμπολίτες μας, την ίδια ώρα στοίβες από ρούχα είναι πεταμένα στα σκουπίδια με τελικό προορισμό την χωματερή.

Στην διασταύρωση των οδών Παπαναστασίου και Πολυξύγκη η αγανάκτηση χτύπησε κόκκινο για τους σωρούς από ρούχα πεταμένα στα σκουπίδια με περαστικούς και περιοίκους να διερωτώνται εξοργισμένοι πως κάποιοι τα οδήγησαν στους κάδους την ώρα που συνάνθρωποι μας δεινοπαθούν τσακισμένοι από την κρίση.

Μερίδα κατοίκων καταγγέλλει συγκεκριμένη ομάδα που συλλέγει ρουχισμό για φιλανθρωπικό σκοπό για αυτή την κατάσταση. Κι αν έστω για οποιοδήποτε λόγο τα συγκεκριμένα είδη ένδυσης δεν μπορούσαν να καταλήξουν στους οικονομικά αδύναμους, απορίας άξιο είναι γιατί τουλάχιστον δεν τα μετέφεραν στους κόκκινους κάδους, που πρόσφατα τοποθετήθηκαν από το δήμο για το λόγο αυτό.

Όπως υποστήριξαν οι κάτοικοι, προς έκπληξη μας, το σκηνικό αυτό είναι συνηθισμένο στην περιοχή, αλλά αυτή τη φορά οι υπεύθυνοι της κατάστασης φαίνεται να το παράκαναν.

Του Λευτέρη Κουμαντάκη

Σχόλια