default-image

1.154 χρωστούμενα ρεπό σε υπαλλήλους των φυλακών

Ελλάδα
1.154 χρωστούμενα ρεπό σε υπαλλήλους των φυλακών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλιάδες ρεπό χρωστάει το κράτος σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Συγκεκριμένα 23.574 ρεπό χρωστάει στους υπαλλήλους εξωτερικής φρούρησης των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ στα 1.154 φτάνουν τα ρεπό που χρωστάει το κράτος στους υπαλλήλους της Αλικαρνασσού, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν ύστερα από ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Νικήτα Κακλαμάνη, στην οποία είχε καταγγείλει ότι η υπερωριακή εργασία των υπαλλήλων δεν αποζημιώνεται από τη διοίκηση του καταστήματος κράτησης, που παρατύπως τους υποχρεώνει να εργάζονται συνεχώς απλήρωτοι συσσωρεύοντας ρεπό.

Στην ερώτησή του ο κ. Κακλάμανης είχε επισημάνει ότι ειδικά στην υπηρεσία εξωτερικής φρούρησης Κορυδαλλού η κατάσταση τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει τραγική και ότι οι υπάλληλοι έχουν φτάσει στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης διότι δε λαμβάνουν τα ρεπό και τις άδειές τους.

Στο απαντητικό του έγγραφο, ο υπουργός Δικαιοσύνης παραθέτει τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την αποζημίωση των ωρών νυχτερινής απασχόλησης εργασίμων ημερών και νυχτερινής και ημερήσιας απασχόλησης κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες προς συμπλήρωση της υποχρεωτικής εβδομαδιαίας εργασίας και καθ' υπέρβαση της εβδομαδιαίας υποχρεωτικής εργασίας για το προσωπικό που υπηρετεί εντός των Καταστημάτων Κράτησης και της υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης αυτών.

Ο κ. Αθανασίου διαβιβάζει εξάλλου τα οφειλόμενα ρεπό στους υπαλλήλους εξωτερικής φρούρησης ανά κατάστημα κράτησης και ενημερώνει τον κ. Κακλαμάνη ότι τα ρεπό αυτά θα χορηγηθούν στους υπαλλήλους εξωτερικής φρούρησης μετά την τοποθέτηση στα καταστήματα κράτησης των δημοτικών αστυνομικών που προέρχονται από κινητικότητα.

Σύμφωνα με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 20 Μαρτίου, τα χρωστούμενα ρεπό έχουν ως εξής:

Χρωστούμενα ρεπό

Νέων Αυλώνα

ΚΑΤΚ Ελαιώνα

Νέων Βόλου

Νιγρίτας Σερρών

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News