default-image

Αντίθετος στις διατάξεις για τα φαρμακεία

Κρήτη
Αντίθετος στις διατάξεις για τα φαρμακεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανταποκρινόμενος στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκης επιθυμεί να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου συνολικά και ειδικότερα σε αυτές που αφορούν στην λειτουργία των φαρμακείων.

Όπως σημειώνει, «τα προωθούμενα μνημονιακά μέτρα της κυβέρνησης με τα οποία εφαρμόζει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της είναι βέβαιο ότι θα έχουν πολύ δυσάρεστες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.

Η μετατροπή του φαρμάκου σε εμπόρευμα, η διάθεση του οποίου δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε ουσιαστικό περιορισμό, η επικράτηση των μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων έναντι των μικρών επιχειρήσεων, η διαρκώς αυξανόμενη οικονομική επιβάρυνση των ασθενών, απορρυθμίζουν την αγορά και πλήττουν ποικιλότροπα το δημόσιο συμφέρον. Με τις προωθούμενες ρυθμίσεις υποβαθμίζουν περαιτέρω τις υπηρεσίες υγείας, επιδεινώνουν τα δημόσια οικονομικά και φορτώνουν με ακόμα μεγαλύτερα βάρη τους καταναλωτές.

Είναι φανερό πως, παρά την τεράστια ανθρωπιστική κρίση, η κυβέρνηση επιμένει να αντιμετωπίζει τις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών με μοναδικό κριτήριο το όφελος συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων, γεγονός που την καθιστά επικίνδυνη για την κοινωνία.

Μια πολιτική η οποία θα διασφαλίζει τόσο την πρόσβαση στη φαρμακευτική αγωγή όλων όσων έχουν ανάγκη, χωρίς τις ισχύουσες καταστροφικές οικονομικές επιβαρύνσεις, όσο και την επιβίωση του μικρού φαρμακείου της γειτονιάς, θα αποτελέσει προτεραιότητα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News