default-image

"Προκλητικό το ξεπούλημα του αεροδρομίου Χανίων"

Κρήτη
"Προκλητικό το ξεπούλημα του αεροδρομίου Χανίων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αντίθεσή του στο ξεπούλημα του αεροδρομίου Χανίων, που «υλοποιεί η κυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους συμμάχους της Ευρωπαϊκή Ένωση και τρόικα», δήλωσε ο Αλέκος Μαρινάκης, μέλος του Γραφείου Επ. Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων με τη "Λαϊκή Συσπείρωση".

Χαρακτηριστικά επισημαίνει ότι «πρόκειται για προκλητικό ξεπούλημα λαϊκής περιουσίας, που παραδίδεται σαν λάφυρο στα μονοπώλια, δεδομένου ότι τα ετήσια κέρδη του κρατικού αερολιμένα των Χανίων υπερβαίνουν τα δέκα εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου θα έχει οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζομένους και τα εργασιακά δικαιώματά τους, θα επιφέρει αύξηση των τελών χρήσης του που θα μετακυληθεί από τις αεροπορικές εταιρείες στις τιμές των εισιτηρίων, γεγονός που θα έχει αρνητική επίδραση στην επιβατική και κατ' επέκταση και στην τουριστική κίνηση στην περιοχή, που θα πλήξει τους εργαζομένους και τους αυτοαπασχολούμενους στον κλάδο.

Δεν αρκούν οι δηλώσεις στα ΜΜΕ και τα υπομνήματα στα υπουργεία. Χρειάζεται γενικός ξεσηκωμός του χανιώτικου λαού μαζί με φορείς, σωματεία, αγροτικούς συλλόγους κ.λπ. Χρειαζόμαστε δημοτικές και περιφερειακές Αρχές που να αναδεικνύουν και να παλεύουν για τα πραγματικά προβλήματα του λαού και όχι χειροκροτητές των μεγάλων επιχειρήσεων. Τέτοιες δημοτικές και περιφερειακές Αρχές χρειάζονται, μπροστάρηδες του αγώνα.

Τα έργα επέκτασης και βελτίωσης των υποδομών του αεροδρομίου, που ήδη εκτελούνται, με χρηματοδότηση 110 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ θα καρπωθούν οι ιδιώτες, προίκα της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε. για την κερδοφορία τους.

To KKE είναι ριζικά αντίθετο στην ιδιωτικοποίηση, στο ξεπούλημα του αεροδρομίου των Χανίων, καθώς και των άλλων αεροδρομίων και δημόσιων υποδομών της χώρας στα μονοπώλια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News