default-image

Ο Π. Ήφαιστος για Τουρκία - Κύπρο και Ουκρανία (Ηχητικό)

Κρήτη
Ο Π. Ήφαιστος για Τουρκία - Κύπρο και Ουκρανία (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία είναι στη μέση μίας ολοφάνερης ρευστότητας, την στιγμή που Ελλάδα και Κύπρος με αφετηρία το Κυπριακό , συνεχίζουν την  ιστορική διολίσθηση του εθνικού θέματος,  που οδηγεί  σε μια ανεξήγητη σήμερα  «αυτοκτονική»  αφετηρία οργανικής σύνδεσης με το νεοτουρκικό κράτος.

Αυτά σημείωσε με έμφαση ο καθηγητής διεθνών και στρατηγικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Παναγιώτης Ήφαιστος  , στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Μιλώντας για τις εξελίξεις στην Ουκρανία  τόνισε ότι το ζήτημα είναι τα πάγια χαρακτηριστικά της αντιπαράθεσης των μεγάλων δυνάμεων ενός αέναου ανταγωνισμού που θα συνεχίζεται και ο οποίος χαρακτηρίζεται από κάποια μορφικά πανομοιότυπα χαρακτηριστικά.

Για την Τουρκία, η κατάσταση είναι ρευστή και αμφίπλευρη και πρέπει επιτέλους  να αναλυθούν αμφίπλευρα τι σημαίνουν για την Ελλάδα οι  εναλλακτικές εξελίξεις και με δεδομένη την ανεξήγητη σύνδεση της Κύπρου σε αυτή την επικίνδυνη τουρκική σχοινοβασία που γίνεται ολοένα και πιο επισφαλής.

Δυστυχώς όμως , όπως είπε ο κ. Ήφαιστος, από  «παίκτες»  Ελλάδα και Κύπρος έχουν καταστεί παίγνια στρατηγικής των μεγάλων δυνάμεων, έχοντας ταυτόχρονα ο ελληνισμός  προσχωρήσει σε μία λογική άγνοιας της ιστορικής συνέχειας και αλήθειας στη περιοχή μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News