default-image

Τρεις ακόμα νεκροί στη Βενεζουέλα

Κόσμος
Τρεις ακόμα νεκροί στη Βενεζουέλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βενεζουέλα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων της κοινωνικής αναταραχής των τελευταίων τριάντα ημερών στους 25. 

Οι τρεις νεκροί - μεταξύ αυτών και ένας 36χρονος αστυνομικός - έχασαν τη ζωή τους στα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Βαλένσια, 200 χλμ. δυτικά του Καράκας. 

Ο δήμαρχος της πόλης, Μιγκέλ Κοτσιόλα, ο οποίος προέρχεται από την αντιπολίτευση, δήλωσε ότι ένας 42χρονος έχασε τη ζωή του από σφαίρα την ώρα που έβαφε το σπίτι του. Ο ίδιος απέδωσε το θάνατό του σε ομάδες παρακρατικών που υποστηρίζουν τον πρόεδρο Μαδούρο, αναφέρει το in.gr.

Στις ίδιες ομάδες απέδωσε και το θάνατο ενός 20χρονου φοιτητή σε άλλο σημείο της πόλης.

Για το θάνατο του 36χρονου αστυνομικού, η κυβέρνηση τον απέδωσε σε «εγκληματίες τρομοκράτες».

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και στις γειτονιές του ανατολικού Καράκας, «προπύργιο» της Αντιπολίτευσης στην πρωτεύουσα.

Οι διαδηλωτές ζητούν, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση των εκατοντάδων συλληφθέντων του τελευταίου μήνα.

Σε άλλο σημείο της πρωτεύουσας, χιλιάδες υποστηρικτές του Μαδούρο πραγματοποίησαν μαζί με τον ίδιο συγκέντρωση-«πορεία ειρήνης».

Ο πρόεδρος Μαδούρο από την πλευρά του είχε μία ακόμα συνάντηση με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του και εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας.

Νωρίτερα σε ομιλία του συνεχάρη τις δυνάμεις ασφαλείας για τον «άψογο», όπως τον χαρακτήρισε, τρόπο με τον οποίο λειτουργούν, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα ληφθούν δραστικά μέτρα για να σταματήσει το χάος, σύμφωνα με το in.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News