Ειδήσεις

Επικίνδυνες… τουριστικές διαδρομές στην Κρήτη (photos)

Συνεχίζοντας την έρευνα για τα "κακώς κείμενα" στον τουρισμό, με τη σημαντική βοήθεια των ξεναγών της Κρήτης αλλά και των ιδιοκτητών και οδηγών τουριστικών πούλμαν, το neakriti.gr παραθέτει μερικές ακόμα φωτογραφίες από σημεία υψηλής τουριστικής επισκεψιμότητας, με δρόμους όμως που μάλλον σοκάρουν και τους πιο ριψοκίνδυνους.

Επικίνδυνες... διαδρομές και μάλιστα για πούλμαν

Δύο τουριστικά πούλμαν συναντιώνται σε ένα πολύ στενό τμήμα του δρόμου προς το Οροπέδιο Λασιθίου, ευτυχώς σε στιγμή καλών καιρικών συνθηκών. Όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, πολύ συχνά στην περιοχή υπάρχει πυκνή ομίχλη αλλά και χιονόπτωση. Στο συγκεκριμένο δρόμο τους θερινούς μήνες, αλλά και τα σαββατοκύριακα το χειμώνα, υπάρχει αυξημένη κίνηση, με τη σήμανση, όπως λένε, να μην είναι η καλύτερη.

Ο δρόμος προς Μοχό

Στη φωτογραφία αυτή ο ξεναγός Βαγγέλης Παπανικολάου καταγράφει τις δυσκολίες που υπάρχουν στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στο Μοχό. Οι συνεχείς στροφές σε συνδυασμό με τη στενότητα του οδοστρώματος κάνουν το δρόμο επικίνδυνο και κυρίως τις ημέρες που η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγω ομίχλης. Στην περιοχή πρέπει να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις, καθώς ο Μοχός είναι ένα από τα χωριά που παρουσιάζουν μεγάλη επισκεψιμότητα τουριστών, τόσο το καλοκαίρι, όσο και το χειμώνα από Έλληνες.

Πατήστε εδώ για να δείτε σχετικό βίντεο όπου μπορείτε να διαπιστώσετε την επικίνδυνη διαδρομή ενός τουριστικού πούλμαν προς το Μοχό.

Η συνάντηση στην Περιφέρεια

Μετά το φωτορεπορτάζ των προηγούμενων ερευνών πραγματοποιήθηκε και συνάντηση στο γραφείο της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Κρήτης, με τον υπεύθυνο Γιώργο Παπαδάκη και τους συνεργάτες του. Στη διάρκεια τριών ωρών, έγινε παρουσίαση προβλημάτων των υποδομών που αφορούν την Περιφέρεια Κρήτης στους τρεις τουριστικούς δήμους.

Στα γνωστά προβλήματα προστέθηκαν πολλά ακόμη που δεν είχαν καταγραφεί ή για τα οποία δεν υπάρχουν ακόμα μελέτες. Αυτό που συμφωνήθηκε ήταν να προχωρήσουν όσο το δυνατό γρηγορότερα οι υπάρχουσες μελέτες και να γίνουν άλλες όπου χρειάζονται και δεν υπάρχουν ακόμα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα Σωματεία Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης, Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και εργαζομένων στα ΚΤΕΛ, και, από τους Δήμους, ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Μηλιαράς, ο αντιδήμαρχος κ. Άρης Σαλούστρος, η κ. Αποστολάκη και η συνεργάτις τους για το Δήμο Χερσονήσου και ο αντιδήμαρχος κ. Μαστοράκης.

Του Μάνου Δασκαλάκη

Σχόλια