Ειδήσεις

"Επικοινωνιακή καταιγίδα με την τύχη της Κύπρου" (Ηχητικό)

«O χρόνος δε λειτουργεί υπέρ της λύσης του Κυπριακού. Το ναυάγιο κάθε νέας προσπάθειας σμικρύνει ολοένα και περισσότερο τις ελπίδες για επανένωση, συντηρεί τα τετελεσμένα της εισβολής και οδηγεί την Κύπρο ένα βήμα πιο κοντά στη διχοτόμηση, με όλα τα τραγικά συνεπακόλουθα μιας τέτοιας εξέλιξης», δηλώνει o υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιαννάκης Κασουλίδης.

«Δε νομίζω να υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί ότι μια νέα απόρριψη σχεδίου λύσης από την ελληνοκυπριακή πλευρά θα έχει πολύ δυσμενείς συνέπειες για την Κύπρο και τον Ελληνισμό γενικότερα», συνεχίζει.  

Ο ίδιος αποφεύγει να δημοσιοποιήσει τις κόκκινες γραμμές της Λευκωσίας και διαφωνεί με τη θέση Έρογλου ότι το δημοψήφισμα είναι εφικτό να γίνει εντός τριών μηνών.

Την ανάγκη να αξιοποιήσει η Κύπρος τον αναβαθμισμένο ρόλο της για την επίλυση του Κυπριακού επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, «ώστε να μην εδραιωθούν τα τετελεσμένα».

Αν περάσει το σχέδιο για την Κύπρο σημαίνει το τέλος της μεγαλονήσου και το Ελληνισμού συνολικότερα, εκτίμησε, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος.  

«Καμία λύση δεν μπορεί», προσθέτει, «να βρίσκεται εκτός της κρατικής κυριαρχίας και της κρατικής προστασίας των πολιτών του νησιού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια