default-image

Στο Σύνταγμα οι φοροτεχνικοί για τα πρόστιμα (Ηχητικό)

Οικονομία
Στο Σύνταγμα οι φοροτεχνικοί για τα πρόστιμα (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης και ειδικότερα για τα υπερβολικά πρόστιμα που ισχύουν από τις αρχές του χρόνου πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα στις 12:00 στο Σύνταγμα από ενώσεις λογιστών και φοροτεχνικών.

Ενώσεις λογιστών και φοροτεχνικών έχουν καλέσει τα μέλη τους να παρευρεθούν στην συγκέντρωση η οποία έχει σαν κύριο σκοπό την απόσυρση των απεχθέστατων διατάξεων σχετικά με τα φορολογικά πρόστιμα. Αντίστοιχη συγκέντρωση θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη (στο άγαλμα του Βενιζέλου).

Οι ενώσεις λογιστών και φοροτεχνικών έχουν αποστείλει πλήθος επιστολών στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη, τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη, τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κ. Χατζηδάκη, στη Βουλή των Ελλήνων και τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή κατά των προστίμων του νέου φορολογικού νόμου 4174/2013.

Τέλος, έχουν υπογραμμίσει σε όλους του τόνους πως η τυχόν διατήρηση των νέων φορολογικών διατάξεων θα επιφέρει την κατάρρευση των ορίων αξιοπρεπούς ύπαρξης και διαβίωσης όλων των επαγγελματιών και του συνόλου των φορολογούμενων πολιτών.

Στο Ηράκλειο στους βουλευτές του νομού παραδίδεται σήμερα η τροπολογία που επεξεργάζονται οι φοροτεχνικοί προκειμένου να κατατεθεί στο κοινοβούλιο, όπως ο πρόεδρος τους Παύλος Μπαριτάκης είπε στο Ράδιο 9,84.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News