default-image

Σενάρια, απώλειες και ανατροπές στα Χανιά ενόψει εκλογών

Κρήτη
Σενάρια, απώλειες και ανατροπές στα Χανιά ενόψει εκλογών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μάχη χαρακωμάτων εξελίσσεται ήδη η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων για το Δήμο Χανίων. Η ονοματολογία "δίνει και παίρνει", ωστόσο το κύριο χαρακτηριστικό είναι οι "απώλειες" που ήδη καταγράφουν οι δημοτικές ομάδες τόσο της συμπολίτευσης, όσο και της αντιπολίτευσης.

Μανώλης Σκουλάκης: Μετρά διαρροές και αποχωρήσεις

Ο σημερινός δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης, που όπως όλα δείχνουν θα είναι ξανά υποψήφιος, έχασε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. την κρίσιμη ψηφοφορία για το πρόγραμμα τεχνικών έργων που καταψηφίστηκε από 5 συμβούλους της πλειοψηφίας.

Μετρά ακόμα την παραίτηση από τη θέση του αντιδημάρχου του πρώτου σε ψήφους τις προηγούμενες εκλογές Μανώλη Κεμεσίδη, που θα είναι υποψήφιος με άλλον - άγνωστο ποιο - συνδυασμό, την ανεξαρτητοποίηση του πρώτου σε σταυρούς στην περιοχή Σούδας Μιχάλη Κοτζαμιχάλη, την άρνηση των δυο εκλεγμένων από το Δήμο Θερίσου συμβούλων να είναι εκ νέου υποψήφιοι, ενώ σε σχέση με τη δημοτική του ομάδα 4 ακόμα άτομα δε βλέπουν θετικά την εκ νέου υποψηφιότητά τους.

Διασπασμένη και η Δεξιά

Η Ν.Δ. επισήμως δε δίνει χρίσμα για το Δήμο Χανίων.

Με δύο υποψήφιους, τον Γιώργο Τσαπάκο και τον Άρη Παπαδογιάννη, κατεβαίνει στις εκλογές και η δεξιά αντιπολίτευση του Δήμου, που έχει ως ανοικτή πληγή ακόμα την προηγούμενη εκλογή όταν η πλευρά του κ. Βιρβιδάκη, στενός συνεργάτης του οποίου ήταν ο Άρης Παπαδογιάννης, ψήφισε στο δεύτερο γύρο τον Μανώλη Σκουλάκη και όχι τον Γρηγόρη Αρχοντάκη στο ψηφοδέλτιο του οποίου ήταν ο κ. Τσαπάκος.

Άγνωστο παραμένει τι θα πράξει σε όλη αυτή τη διαδικασία η οικογένεια Μητσοτάκη και τι ρόλο θα παίξουν οι τοπικοί βουλευτές.

"Φουρτούνες" και στους ενεργούς πολίτες

Προβλήματα αντιμετωπίζει και ο επικεφαλής του συνδυασμού "Ενεργοί Πολίτες" Τάσος Βάμβουκας.

Ένας δημοτικός σύμβουλος, ο κ. Κουρούσης, και στέλεχος της παράταξής του τον κατηγόρησαν δημόσια για βοναπαρτισμό και "φλερτάρουν" με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μαζί και με άλλα στελέχη του, που ωστόσο δεν έχουν εκδηλωθεί.

Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μέσα από τη συγκρότηση ομάδας πολιτών ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει τα δημοτικά δρώμενα.

Η ομάδα αυτή πραγματοποιεί την Τετάρτη συνέλευση, θα μετεξελιχθεί σε δημοτική κίνηση και θα συγκροτήσει επιτροπές προγράμματος ψηφοδελτίου και οικονομικών.

Ο κ. Μιλτιάδης Κλωνιζάκης φέρεται ως ο μόνος ως τώρα υποψήφιος για να είναι επικεφαλής. Πρόθεση υποψηφιότητας για το Δήμο έχει εκφράσει και ο κ. Βαγγελης Σαματάς από τους ΑΝ.ΕΛ.

Ξεκάθαρο το ΚΚΕ

Ξεκάθαρο είναι το τοπίο με τον υποψήφιο που θα στηρίξει το ΚΚΕ και είναι, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παπαντωνάκης.

Του Αντώνη Νομικού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News