default-image

Αυστηρά κριτήρια για την αδειοδότηση

Αθλητισμός
Αυστηρά κριτήρια για την αδειοδότηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση θα είναι για αρκετές ομάδες η εξασφάλιση αδειοδότησης, αφού τα προαπαιτούμενα είναι αρκετά, οι προθεσμίες σαφείς και τα περιθώρια για «ελιγμούς» από τις ΠΑΕ μηδαμινά, όπως φάνηκε από όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο διευθυντής τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου.

«Η αδειοδότηση είναι πλέον προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στα play offs. Η ρύθμιση των χρεών πρέπει να γίνει μέχρι την 31η Μαρτίου κι αυτό δεν έχει αλλάξει. Η ημερομηνία αυτή είναι απολύτως δεσμευτική. Πρέπει μια ομάδα να εξοφλήσει ή να διακανονίσει τις οφειλές της μέχρι τότε. Αυτές οι οφειλές εφόσον διακανονιστούν θα πρέπει να πληρωθούν και εξετάζουμε μετά το θέμα της βιωσιμότητας, δηλαδή αν έχει μία ομάδα τη δυνατότητα να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Οι ομάδες καλούνται να αποδείξουν πως μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους για την περίοδο που αιτούνται την άδεια. Από τη στιγμή που θα εκδοθεί μία άδεια, η ομάδα συμμετέχει κανονικά στην Ευρώπη. Αν όμως μετακυλήσει κάποιες υποχρεώσεις και δεν τις πληρώσει, υπάρχει η περίπτωση να αποκλειστεί. Φέτος η εκδίκαση θα γίνει μέσα στον Απρίλιο», τόνισε.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως δεν πρέπει να συγχέονται οι διαδικασίες του ελέγχου για τις αδειοδοτήσεις με αυτή του financial fair play. «Η αδειοδότηση είναι μία, ξεκινά το Σεπτέμβριο και τελειώνει το Μάιο. Το financial fair play καλύπτει ένα άλλο στάδιο. Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες, καλοκαιρινές ή άλλες αδειοδοτήσεις. Η αδειοδότηση είναι μία. Το financial fair play είναι η διαδικασία που επέλεξε η UEFA για να καλυφθεί το διάστημα από 1η Ιανουαρίου μέχρι την έναρξη των διοργανώσεών της, προκειμένου να υπάρχει ένας έλεγχος σε αυτούς τους οκτώ μήνες που μεσολαβούν».

Αναφορικά με τον έλεγχο της UEFA επί της διαδικασίας, είπε: «Την απόλυτη δικαιοδοσία για τις διοργανώσεις την έχει η UEFA. Υπάρχει απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου με συγκεκριμένα ευρήματα. Οι αιτιάσεις για την απόρριψη του φακέλου κοινοποιούνται στην UEFA. Είναι όμως στην απόλυτη ευχέρειά της η δυνατότητα να κάνει έλεγχο, όπως και έκανε πέρσι. Μπορεί να ελέγξει αν νομότυπα δόθηκαν οι άδειες, αλλά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κι όχι στο μεσοδιάστημα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News