default-image

Εθνικό έγκλημα η ανυπαρξία εναλλακτικού σχεδίου (Ηχητικό)

Κρήτη
Εθνικό έγκλημα η ανυπαρξία εναλλακτικού σχεδίου (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν το 2010 η χώρα έπρεπε να βγει από την ζώνη του ευρώ για να αποφύγει την καταστροφή, σήμερα που η καταστροφή στη χώρα κινδυνεύει να γίνει μη αναστρέψιμη, η πρώτη προτεραιότητα που θα όφειλαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν, θα έπρεπε να είναι ένα δικό μας στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Αυτό το σχέδιο με το λαϊκό παράγοντα στο προσκήνιο, θα έπρεπε να εφαρμόσουμε και αν οι ηγέτες της Ευρωζώνης μας απέκλειαν, τότε ακόμη και η έξοδος από το ευρώ θα έπρεπε να είναι επιλογή μας.

Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Κώστας Λαπαβίτσας μιλώντας στον 9,84 και τον Γιώργο Σαχίνη, υποστήριξε ότι το ευρώ είναι το δομικό πρόβλημα της Ε.Ε. και όπως είπε ήδη στη Γαλλία η οικονομική και πολιτική ελίτ, έχει ανοίξει την συζήτηση για σπάσιμο και έξοδο από αυτό.

Όλες οι χώρες έχουν εναλλακτικά σχέδια, ακόμη και η Γερμανία έχει εναλλακτικό σχέδιο για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, εκτός από εμάς τους Έλληνες. Κατά την γνώμη του, αυτό είναι και ένα από τα βασικά προβλήματα και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, που δεν απαντάει πειστικά με το τι θα κάνει σε περίπτωση που ακόμη και σε σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τους Γερμανούς, αυτοί της πουν όχι.

Ο Κώστας Λαπαβίτσας εκτίμησε πως όσο δεν αλλάζουμε τις πολιτικές επιλογές των μονοδρόμων μνημονίων και λιτότητας, όσο κυνηγάμε τα πρωτογενή πλεονάσματα, τόσο ο δρόμος για την ανάπτυξη και την πτώση της ανεργίας θα μακραίνει στο διηνεκές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News