default-image

"Κληρώνει" για το Μουντιάλ

Αθλητισμός
"Κληρώνει" για το Μουντιάλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την μεγάλη ώρα. Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, που δίνει το παρών σε τελική φάση Μουντιάλ για δεύτερη συνεχόμενη φορά και τρίτη στην ιστορία της, θα μάθει απόψε στις 18:00 ώρα Ελλάδα) τους αντιπάλους της στην κλήρωση που θα γίνει στην Μπαΐα.

Η «γαλανόλευκη» βρίσκεται στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, όπως αυτά καταρτίστηκαν την Τρίτη (03/12), αλλά το αν θα παραμείνει εκεί, θα το ξέρει οριστικά λίγο πριν την κλήρωση. Το 4ο γκρουπ, που απαρτίζεται από ομάδες της ευρωπαϊκής ζώνης είναι… υπεράριθμο και μια από τις εννιά θα μετακινηθεί στο… λειψό δεύτερο, που έχει επτά, μετά από επιπλέον κλήρωση, η οποία θα γίνει πριν την τελική διαδικασία.

Η ευρωπαϊκή ομάδα που θα μπει στο δεύτερο γκρουπ, δεν θα μπορεί να κληρωθεί με ευρωπαϊκή ομάδα από το πρώτο (Ισπανία, Γερμανία, Βέλγιο ή Ελβετία), προκειμένου να μην υπάρξουν πάνω από δύο ευρωπαϊκές στον ίδιο όμιλο. Οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε οχτώ ομίλους των τεσσάρων και η διοργάνωση θα διαρκέσει από τις 12 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου 2014.

Στην αίθουσα, όπου θα διενεργηθεί η κλήρωση θα βρίσκονται 1.300 καλεσμένοι και 2.000 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, ενώ η σχετική διαδικασία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε 193 χώρες.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργο Σαρρή, τον ομοσπονδιακό προπονητή, Φερνάντο Σάντος και τον τεχνικό διευθυντή, Τάκη Φύσσα.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

Πρώτο: Βραζιλία, Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Ελβετία, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη.

Δεύτερο: Αλγερία, Καμερούν, Γκάνα, Νιγηρία, Χιλή, Εκουαδόρ, Ακτή Ελεφαντοστού.

Τρίτο: Αυστραλία, Ιράν, Ιαπωνία, Κορέα, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Μεξικό, ΗΠΑ.

Τέταρτο: Ελλάδα, Βοσνία, Κροατία, Αγγλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρωσία, Γαλλία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News