default-image

Θυρεοειδής : αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα

Υγεία
Θυρεοειδής : αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως μία σύγχρονη μάστιγα χαρακτηρίζουν ειδικοί του χώρου τις παθήσεις του θυρεοειδή καθώς τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται καθημερινά. Και στην Κρήτη δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι του νησί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την πάθηση αυτή ενώ ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι πολλοί δεν γνωρίζου ότι χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης και φαρμακευτικής αγωγής.

Οι ιατρικές εξελίξεις γύρω από τις παθήσεις του θυρεοειδούς θα βρεθούν στο επίκεντρο εσπερίδας που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα "Ανδρόγεω". Την εκδήλωση διοργανώνει η Ιατρική εταιρεία Κρήτης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ομιλητές θα είναι οι:

* Δρ. Μιχάλης Μπούκης, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα "Νοσολογική εξέλιξη των θυρεοειδοπαθειών στην Ελλάδα και την Κρήτη και ιδιαίτερα της βρογχοκήλης - Διαταραχές λειτουργίας θυρεοειδούς".

* Ανδρέας Μαριωρής, καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα "Όζοι και καρκίνος θυρεοειδούς".

* Γιάννης Ιεραπετρίτης ,ενδοκρινολόγος, με θέμα "Θυρεοειδής και εγκυμοσύνη".

* Έλενα Δρακωνάκη, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης-ακτινολόγος, με θέμα "Συμβολή της ελαστογραφίας στη διερεύνηση των θυρεοειδοπαθειών και των όζων".

* Σοφία Κουκουράκη, επίκουρη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα "Συμβολή Πυρηνικής Ιατρικής στη μετεγχειρητική αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς".

* Ευθύμιος Καρακώστας, διευθυντής ΩΡΛ Βενιζέλειου Νοσοκομείου, με θέμα "Τα νεότερα στη Χειρουργική θυρεοειδούς".

«Με τις παθήσεις του θυρεοειδούς να "χτυπούν" κόκκινο και την αύξηση του καρκίνου να είναι ραγδαία, οι πολίτες θα πρέπει να είναι όλο και πιο ενήμεροι για τα συμπτώματα της πάθησης και τους τρόπους αντιμετώπισής της», υπογραμμίζει η Ιατρική Εταιρεία Κρήτης, που καλεί όλους τους πολίτες να δώσουν το "παρών" στην εκδήλωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News