Ειδήσεις

"Φόρτωσαν" στον αντιδήμαρχο χαράτσι για κλιμακοστάσιο!

Έκπληκτοι, αρκετοί συνάνθρωποί μας και εδώ στην Κρήτη παρέλαβαν μπιλιετάκια, με τα οποία καλούνται να πληρώσουν το γνωστό χαράτσι της ΔΕΗ για κλιμακοστάσια και κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών! Χώροι όμως που εξαιρούνται από το συγκεκριμένο έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων!

Μεταξύ των "θυμάτων" είναι και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Ηρακλείου κ. Μανόλης Βασιλάκης, ο οποίος κλήθηκε - για την ακρίβεια η σύζυγός του - να πληρώσει ειδικό τέλος για κλιμακοστάσιο μικρής πολυκατοικίας στη Χερσόνησο.

Και αυτό ενώ πέρυσι είχαν κάνει τη σχετική διαδικασία, είχαν μαζέψει τα έγγραφα που απαιτούνται από το Δήμο, την εφορία κ.τ.λ., και είχαν τακτοποιήσει το θέμα της απαλλαγής πληρωμής, αφού δεν προβλέπεται χαράτσι στην περίπτωση κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικιών. Όταν παρέλαβε και φέτος το μπιλιετάκι, ο αντιδήμαρχος επικοινώνησε με τη ΔΕΗ, απ' όπου και του έδωσαν μια περιεκτική αλλά σαφής εξήγηση: «Συγνώμη, λάθος»... Λάθος όμως που έχει γίνει και πολλούς ακόμα συμπολίτες μας στην Κρήτη.

Συνολικά 130.000 περιπτώσεις !

Και συνολικά σε 130.000 περιπτώσεις κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικιών στην Ελλάδα!

Το παράδοξο είναι ότι από το καλοκαίρι το υπουργείο Οικονομικών είχε παραδεχτεί το σφάλμα, το οποίο είχε αποδώσει σε λανθασμένα πιστοποιητικά απαλλαγής από τους Δήμους, και είχε ανακοινώσει πως η ΔΕΗ θα σταματούσε την αποστολή των λογαριασμών με ΕΕΤΑ στις εν λόγω περιπτώσεις... Εν πάση περιπτώσει, για όσους έχουν λάβει ήδη λογαριασμό με ΕΕΤΑ, θα γίνει αντιλογισμός - μείωση του ποσού - στον επόμενο λογαριασμό.

Έτσι, όπως αναφέρει το ίδιο το υπουργείο, δε χρειάζεται να κάνουν τίποτε, ανεξαρτήτως αν εξόφλησαν ή όχι το λογαριασμό τους, τον οποίο φυσικά μπορούν να πληρώσουν χωρίς το ειδικό τέλος...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια