default-image

Έκοψαν το ρεύμα σε δύο μονάδες!

Κρήτη
Έκοψαν το ρεύμα σε δύο μονάδες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Ανδρέας Στρατάκης βρισκόταν σε διαρκείς επαφές στην Αθήνα με στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, συζητώντας σε θετικό κλίμα για τις αναμενόμενες χρηματοδοτήσεις, συνεργεία της ΔΕΗ προχωρούσαν προχθές σε διακοπή του ρεύματος στο εμφιαλωτήριο κρασιού των Μαλάδων και χθες στο οινοποιείο της Παλιανής, αδιαφορώντας για τις τεράστιες ζημιές που θα προξενούσαν στις δραστηριότητες των μονάδων!

Ωστόσο, χθες ο συνεταιριστής ανακοίνωσε στη "Νέα Κρήτη" ότι τα χρέη, περίπου 83.000 ευρώ στους Μαλάδες και 25.000 ευρώ στην Παλιανή, πληρώθηκαν και το ρεύμα αποκαταστάθηκε. Όμως, συσσωρευμένα χρέη υπάρχουν και στα κεντρικά γραφεία της ΕΑΣΗ στη λ. 62 Μαρτύρων και στο τυποποιητήριο ελαιολάδου στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου. Θα προχωρήσουν και εκεί τα συνεργεία της ΔΕΗ σε διακοπή του ρεύματος; Διόλου απίθανο...

«Δε λέμε, λοιπόν, για πλάκα ότι έχουμε οικονομικά προβλήματα», σχολιάζει στην εφημερίδα μας ο κ. Στρατάκης. «Γι' αυτό ζητήσαμε και την κατανόηση των αγροτών σχετικά με τις πενιχρές παρακρατήσεις. Γι' αυτό προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε και τις χρηματοδοτήσεις από την Τράπεζα Πειραιώς. Και νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο», λέει χαρακτηριστικά.

Για χρηματοδοτήσεις

Αναλυτικότερα, ο κ. Στρατάκης για τις χρηματοδοτήσεις αναφέρει: «Η πρόθεση για να δοθεί χρηματοδότηση στην Ένωση Ηρακλείου υπάρχει. Είμαστε εν αναμονή της απόφασης της τράπεζας. Και εντός των ημερών η τράπεζα θα αποφασίσει. Εκτιμώ ότι η απόφασή της θα είναι θετική»...

Σύμφωνα με το συνεταιριστή, η χρηματοδότηση θα δώσει τη δυνατότητα στην οργάνωση να μπορέσει να επαναλειτουργήσει σε όλους τους τομείς. «Αλλά έχουμε και την έκθεση βιωσιμότητας. Από τη μια θα δοθεί η χρηματοδότηση στην ΕΑΣΗ και από την άλλη η οργάνωση θα κάνει όλα αυτά που πρέπει, για να φέρει την οργάνωση σε μια ομαλή και βιώσιμη λειτουργία»...

Για τους εργαζόμενους τονίζει ότι «τα 15 άτομα που έφυγαν πληρώθηκαν μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Εμένα τώρα με απασχολεί οι εναπομείναντες να πληρώνονται από τώρα και στο εξής χωρίς καθυστερήσεις. Εμένα με απασχολεί η οργάνωση να μπορεί να πληρώνει χωρίς καμία καθυστέρηση στο εξής τις λειτουργικές της υποχρεώσεις».

Στα προϊόντα

«Για τα προϊόντα υπάρχει ένα άλλο θέμα. Ζητάμε να μπορέσει η οργάνωση να χρηματοδοτηθεί για την αγορά των αγροτικών προϊόντων. Είτε είναι οινοστάφυλα, είτε είναι ελαιόλαδο, τώρα που είμαστε στην ελαιοκομική περίοδο, είναι ένα άλλο θέμα. Είναι κεφάλαιο κίνησης», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ.

Στο μεταξύ όμως, «για να υπάρξει από μας καθορισμός τιμής στο ελαιόλαδο, θα πρέπει πρώτα να βρούμε ελαιόλαδο. Και δυστυχώς αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι φέτος λάδι δεν υπάρχει. Και το λιγοστό λάδι που παράγεται είναι κακό».

Παναγροτικός ξεσηκωμός

Στο μεταξύ, ο κ. Στρατάκης, μαζί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου Γιώργο Τζωρτζάκη, μετέχει από την Κρήτη στην πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, που έχει συσταθεί με πρωτοβουλία και συμμετοχή της ΠΑΣΕΓΕΣ για το μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουν κατά της φορολόγησης των αγροτεμαχίων.

«Εμείς έχουμε πει ότι δε δεχόμαστε ούτε ένα ευρώ φορολόγησης. Και έχουμε δώσει όρκο για αντίσταση με τεράστια συμμετοχή κόσμου στην πλατεία Συντάγματος απ' όλη την Ελλάδα κατά την ημέρα ψήφισης του απαράδεκτου νομοσχεδίου», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ.

Tου Χριστόφορου Παπαδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News