default-image

Εξέταζε αλλά ξεχνούσε να κόβει αποδείξεις (video)

Κρήτη
Εξέταζε αλλά ξεχνούσε να κόβει αποδείξεις (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σωρεία φορολογικών παραβάσεων για μη έκδοση αποδείξεων που επιβάλλουν ανώτατο διοικητικό πρόστιμο προέκυψαν μετά την έφοδο του ΣΔΟΕ Κρήτης σε γνωστό ιατρείο του Ηρακλείου.

Οι ράμπο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του νησιού έφτασαν συστημένοι στο γιατρό και έκαναν φύλλο και φτερό το ιατρείο. Έχουν ζητήσει μέχρι και το άνοιγμα των λογαριασμών του, ενώ ερευνούν και στοιχεία προηγούμενων ετών.

Είχε προηγηθεί και έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο γραφείο του ιατρού, μετά από σωρεία πληροφοριών που τον έφεραν να υπερσυνταγογραφεί φάρμακα, ανάμεσά τους φάρμακα για την αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών. Όμως δεν προέκυψε κάτι μεμπτό. Η κοσμοσυρροή ωστόσο στο γνωστό ιατρείο συνεχιζόταν και η έφοδος του ΣΔΟΕ που δεν άργησε να έρθει ήταν καταλυτική.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Οι πληροφορίες που έφταναν στην Αστυνομία για το πάθος με την υπερυνταγογράφηση φαρμάκων του γιατρού στο Ηράκλειο διαδέχονταν η μια την άλλη. Μετά την κατάλληλη αξιοποίησή τους, ακολούθησε έρευνα, που όμως δεν απέδωσε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο γιατρός απεδείχθη ιδιαίτερα προσεχτικός και κάτι το μεμπτό που να επέσυρε την εμπλοκή του με το νόμο δεν προέκυψε.

Όμως οι πληροφορίες που για αρκετό διάστημα τον έφεραν να υπερσυνταγογραφεί συνέχιζαν να πέφτουν βροχή και μετά τον έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. Έτσι η Αστυνομία, που συνέχισε τις παρακολουθήσεις, ζήτησε άμεσα τη συνδρομή του ΣΔΟΕ Κρήτης και η έφοδος δεν άργησε να έρθει.

Οι ράμπο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του υπουργείου Οικονομικών τάχιστα πήγαν στο γνωστό ιατρείο του Ηρακλείου και το έκαναν φύλλο και φτερό.

Από την έρευνα προέκυψε σωρεία φορολογικών παραβάσεων για μη έκδοση αποδείξεων που επιβάλλουν ανώτατο διοικητικό πρόστιμο. Ακόμη το ΣΔΟΕ πηρέ μαζί του στοιχεία και ξεσκονίζει τα κιτάπια του ιατρού αναδρομικά έως και το 2010, ενώ ήδη έχει καταθέσει αίτημα για άνοιγμα λογαριασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "ΚΡΗΤΗ ΤV" φαρμακοποιοί και ιατροί είχαν επισημάνει την τακτική που ακολουθούσε ο συγκεκριμένος ιατρός και στον Ιατρικό Σύλλογο, ενώ η υπόθεση σύμφωνα με άλλες πηγές φέρεται να είχε φτάσει μέχρι και το υπουργείο Υγείας.

Πλέον ο ιατρός είναι αντιμέτωπος με τα τσουχτερά πρόστιμα για τις φορολογικές παραβάσεις, ενώ το σκέλος της έρευνας για το αν δικαιολογούνται ή όχι οι συνταγογραφήσεις παραμένει υπό διερεύνηση.

Της Μαρίας Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News