default-image

Ελπίζουν στην επανίδρυση του πρώην δήμου Μακρύ Γιαλού

Κρήτη
Ελπίζουν στην επανίδρυση του πρώην δήμου Μακρύ Γιαλού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιεράπετρα επισκέφτηκε η Επιτροπή Αγώνα για την επανίδρυση του Δήμου Μακρύ Γιαλού και συναντήθηκε  με τον βουλευτή Κωστή Δερμιτζάκη και στελέχη του κόμματος. Η Επιτροπή εξέφρασε για άλλη μια φορά την αγωνία των κατοίκων για τα προβλήματα της περιοχής τους, εξαιτίας της διχοτόμησης που επέβαλαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων που αποφάσισαν και εφάρμοσαν το σχέδιο "Καλλικράτης".

«Η διχοτόμηση του πρώην δήμου Μακρύ Γιαλού μεταξύ της Σητείας και της Ιεράπετρας έχει ολοκληρώσει την εγκατάλειψη την περιοχής λόγο της σύγχυσης αρμοδιοτήτων μεταξύ των δύο δήμων», υποστήριξαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα.

«Θεωρούμε πως η μόνη λύση για το ξεπέρασμα της διχοτόμησης είναι η επανίδρυση του Δήμου Μακρύ Γιαλού, ενός δήμου που πριν την διάλυση του και την ένωση του στην αρχή στο δήμο Ιεράπετρας και στην συνέχεια την διχοτόμηση μεταξύ των δύο δήμων (τέσσερα πρώην δημοτικά διαμερίσματα στην Ιεράπετρα και τέσσερα στη Σητεία) ήταν δυναμικά αναπτυσσόμενος. Δεν είναι τυχαία η μεταφορά πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ προς το ελλειμματικό ταμείο του δήμου Ιεράπετρας», πρόσθεσαν.

Τα μέλη της Επιτροπής, ζήτησαν από τον βουλευτή Κωστή Δερμιτζάκη να τους βοηθήσει αν το θέμα του "Καλλικράτη" ξανανοίξει για διορθωτικές κινήσεις όπως ψιθυρίζεται, (κυρίως για νησιά) να επανεξεταστεί και η περίπτωση του δήμου Μακρύ Γιαλού.

Ο βουλευτής Κωστής Δερμιτζάκης που έχει και στο παρελθόν ενημερωθεί για τα προβλήματα του Μακρυ-Γιαλού από την επιτροπή αγώνα, αλλά και από την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως «τα αιτήματα τους είναι δίκαια. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου ήταν εξ αρχής να υπάρξει σεβασμός στη γνώμη της τοπικής κοινωνίας για οποιαδήποτε αλλαγή του δημοτικού χάρτη στην περιοχή. Αυτό έπρεπε να εκφραστεί με τοπικό δημοψήφισμα».

Τόνισε επίσης πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι εναντίον του σχεδίου "Καλλικράτης" και δικαιώθηκε γι' αυτή του τη θέση από τα αποτελέσματα σε όλους σχεδόν τους δήμους της χώρας. Για το λόγο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται πως όταν γίνει κυβέρνηση έτσι ή αλλιώς θα επανεξετάσει των "Καλλικράτη". Όσο για τις φήμες περί αλλαγής του δημοτικού χάρτη πριν τις εκλογές δήλωσε πως, τις θεωρεί "επικοινωνιακό τέχνασμα".

Σε κάθε περίπτωση, όμως, προσφέρθηκε να βοηθήσει την Επιτροπή στην προσπάθεια της να παρουσιάσει τις απόψεις της στη Βουλή και στις ηγεσίες των κομμάτων.

Ο συντονιστής της ΝΕ Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γιαννίδης υπενθύμισε στην Επιτροπή πως «το κόμμα θα στηρίξει πανελλαδικά μόνο δημοτικές παρατάξεις που θα έχουν εκτός από αντιμνημονιακή και αντικαλλικρατική κατεύθυνση».

Του Νίκου Πετάση 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News