default-image

«Αστερούσια…ανακάλυψε τα όρια σου»

Χανιά
«Αστερούσια…ανακάλυψε τα όρια σου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον πρώτο αγώνα ορεινής ποδηλασίας, στη νοτιότερη οροσειρά της Ευρώπης, με θέα το Λιβυκό πέλαγος,με σλόγκαν «Αστερούσια…ανακάλυψε τα όρια σου» διοργανώνει  11-13 Οκτωβρίου ο Δήμος Αρχανών -Αστερουσίων.

Τα Αστερούσια όρη είναι η νοτιότερη οροσειρά της Ευρώπης και σύμφωνα με το μύθο πήραν την ονομασία τους από τον Αστερίωνα, τον πρώτο βασιλιά της Κρήτης στον οποίο εμπιστεύτηκε ο Δίας την Ευρώπη. Πρόκειται για μια άνυδρη οροσειρά που είναι διάσημη για την άγρια ομορφιά και τις τραχιές, απόκρημνες πλαγιές της, οι οποίες υψώνονται κατά μήκος των νοτίων παραλίων του νομού Ηρακλείου.

Αυτό το επιβλητικό φυσικό σκηνικό θα γίνει τον προσεχή Οκτώβριο πόλος έλξης φυσιολατρών και ποδηλατών για έναν επιπλέον λόγο: για το Archanes-Asterousia XC cup, έναν 3ήμερο Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας σκληρού εδάφους, μοναδικό στο είδος του στο νησί της Κρήτης, που διοργανώνεται από τον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων.

Στο πλαίσιο του Archanes-Asterousia XC cup θα διεξαχθούν τρεις διαφορετικοί αγώνες σε τρεις αγωνιστικές ημέρες (11-13 Οκτωβρίου), με διαφορετικές αφετηρίες (Πεζά, Αχεντριάς, Πύργος) και απευθύνονται σε άτομα που ασχολούνται αγωνιστικά με την ποδηλασία αλλά και σε ερασιτέχνες. Οι διαδρομές διασχίζουν κάποια από τα ομορφότερα τοπία των Αστερουσίων, ακολουθώντας φιδογυριστούς χωμάτινους δρόμους στις απόκρημνες πλαγιές της οροσειράς, η γη σχίζεται από βαθιά φαράγγια αποκαλύπτοντας θέα που κόβει την ανάσα στα νότια παράλια και στο Λιβυκό πέλαγος.

Ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων προσκαλεί ποδηλάτες και φυσιολάτρες στο Archanes-Asterousia XC cup ώστε να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ένα σκληροτράχηλο πεδίο ορεινής ποδηλασίας, με σκληρά εδάφη και απότομες κλίσεις, αλλά και για να γνωρίσουν από κοντά τον ανεκτίμητο φυσικό πλούτο και την επιβλητική ομορφιά της οροσειράς των Αστερουσίων. Το Archanes-Asterousia XC cup είναι Cross Country,  διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π., χρηματοδοτείται από το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων (ΟΣΑΠΥ) του Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 με την τεχνική υποστήριξη της Cretan Sports Cycling.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News