default-image

"Υποκλινόμαστε με σεβασμό στη θυσία τους"

Κρήτη
"Υποκλινόμαστε με σεβασμό στη θυσία τους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σήμερα, ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος των χωριών της Ιεράπετρας και της Βιάννου, υποκλινόμαστε με σεβασμό στη θυσία τους και υποσχόμαστε να μην ξεχάσουμε τι την προκάλεσε», τόνισε ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, Κωστής Δερμιτζάκης αναφερόμενος στην επέτειο της σφαγής στη Βιάννο και την Ιεράπετρα.

«Αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα της θηριωδίας του ναζισμού και στέλνουμε μήνυμα, στους οπαδούς και νοσταλγούς του πιο βάρβαρου και αδίστακτου καθεστώτος και ιδεολογίας που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, πως εδώ στην Ελλάδα, στην πατρίδα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, δεν θα ευδοκιμήσουν τα άνομα σχέδιά τους», συνέχισε ο κ. Δερμιτζάκης.

«Η σφαγή αμάχων ως αντίποινα ήταν μια από τις πρακτικές που εφάρμοσαν οι ναζιστές κατακτητές για να υποτάξουν το τόπο μας. Ένα από τα φρικτά εγκλήματα πολέμου που θα στιγματίζει εσαεί αυτούς που το έκαναν. Ένα έγκλημα όμως τόσο νομιμοποιημένο στην ιδεολογία τους, που έχει σαν ακρογωνιαίο λίθο την εξόντωση του αδύναμου», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας την ομιλία του είπε «σύντομα στην πατρίδα μας θα αλλάξουν τα πράγματα. Η πολιτική της αδικίας και της βαρβαρότητας θα αποτελέσει παρελθόν και γρήγορα ο λαός μας θα μπορεί να χαράζει το μέλλον του με Εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη και πραγματική δημοκρατία. Σ' ένα τέτοιο περιβάλλον δεν θα μπορούν να ευδοκιμήσουν οι οπαδοί του ναζισμού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News